Na hard werken is het goed rusten.

Wat is er gezaagd, geknipt, gesjouwd en gevlochten zondag 8 december. 

Het leek een nogal natte missie te worden dit jaar maar gelukkig stopte de regen toen de 11 jeugdleden met hun ouders bij de te knotten wilgen aan de gang konden gaan. 

De wilgen stonden er om 12.00 uur keurig geknipt bij en er was ook nog tijd om een landschapselement toe te voegen. Van de afgeknipte wilgentenen is een schotje gevlochten.

Ga gauw eens wandelen in dit mooie natuurgebied dan zie je vast waar er gewerkt is.

Weer en wind bij de molen RosmalenZondag 10 november een mooie zonnige dag. Maar koud...!

Het bezoekje aan de oude molen in Rosmalen was de moeite waard. De molenaars Piet, Frans en Gerrit wisten heel veel te vertellen over hoe je de molen op de wind moest zetten, over het vastmaken van de zeilen aan de wieken, over de standerd van de molen, over het ophijsen van de zakken graan....eigenlijk over alles. En zo knap..het was bijna windstil maar met wat krachtsinspanningen van sterke jongens en sterke meisjes kregen we de molenwieken echt aan het draaien!

Op het grasveld onder de molen stonden er nog allerlei "weer en wind" opdrachten klaar.  

Hoe bepaal je waar de wind vandaan komt, hoe kan je de hoeveelheid regen meten?

Een leerzame ochtend, zeker.  Maar oooh wat een koude tenen!

Wamberg Paddestoelen 2019Het was een prachtige wandeling en wat een paddestoelen! Grote en kleine stinkzwammen, een echt duivelsei, vliegenzwammen en heksenkringen. Volop zwavelkopjes, teveel om allemaal op te noemen en jammer dat we niet alle foto's kunnen laten zien. Ooit een eikhaas gezien? Nee? Vlug naaar de Wamberg dan! 
Daar hebben wij hem wel gezien! Elk jaar is het super om al die wonderlijke paddestoelen te vinden.

En natuurlijk was het weer bijzonder om die "wolk" sporen te zien die uit een stuifzwam komt als je er op drukt.

Kortom ..een superzondagochtend die 13e oktober. 

Carala Vught 2019Zondag 8 september hebben 24 kinderen samen met Carala en 6 jeugdbegeleiders een prachtige tocht gemaakt over de Vughtse heide. De opdrachten zorgden ervoor dat ogen,oren en neus goed gebruikt werden. Of zou de toverdrank gemaakt hebben dat een boomtak beter te ruiken was als je er even met je nagel over krabde? Het was weer twee jaar geleden dat de jeugdgroep een wandeling met Carala heeft gemaakt maar ook deze keer wist zij de aandacht te krijgen. Complimenten voor de jeugd die op verzoek twee minuten doodstil naar de geluiden op de hei heeft geluisterd om daarna uit volle borst een concert te geven met het door haar opgevangen getjilp,gepiep en gekwaak en zelfs het oorverdovend lawaai van een vliegtuig werd nagebootst.

IMG 1969 Imker12 mei ging de IVN jeugdgroep op bezoek bij de imker.

Natuurlijk kreeg iedereen een echt imkerpak aan om goed naar de bijen te kunnen kijken. Maar daar is het niet bij gebleven....

In de bloementuin werd gekeken hoe het nou precies zat met bijen en bloemen. Voor thuis konden de kinderen nog een potje echte bijenhoning meenemen en een zelfgemaakte kaars van bijenwas.

Een mooi moederdagcadeau!!

  


IMG 2661Bomendokters op de Nulandse Heide??

Het weer werkte mee. Een klein zonnetje vergezelde de kinderen op hun tocht door de Nulandse Heide. Grove dennen, eikenforten,bomen herkennen van detailfoto's. Een kleine greep uit de bezigheden van deze zondagmorgen. Gelukkig mocht er na het meten, zoeken en weten ook nog geklommen worden. Maar wel de klimregels in de gaten houden:

Is het nat,vooral met mos, dan is het glad en glij ik los.
Is een tak dood of buigt ie door. dan is de kans groot dat ik "krak" hoor.
Ik houd me op drie plekken vast en houd m'n buik dicht bij de bast.
Ik klim niet hoger dan ik wil zo blijft het veilig en lekker chill. 

Slootjesdag

In het Kanaalpark bij boerderij Eigentijds werd de IVN-slootjesdag georganiseerd in de ochtend. Door de inzet van een  paar enthousiaste gidsen, een goede opkomst maar ook vanwege het mooie zonnige weer, was het een leerzame leuke en "nette(n)" wateractie!

 

 

Pagina 1 van 2

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

facebookbutton

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.

© 2020 IVN - VNW 's-Hertogenbosch e.o.