E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch september 2019

Aan: Bezoeker                     06 oktober 2022        

e sangher kop 20180102

Inhoud

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Oproep

Voor de dag van het Kanaalpark (zie hieronder) hebben we nog twee mensen nodig die kunnen helpen met het promoten van IVN in onze IVN-kraam. Het wordt mooi weer, dus we verwachten veel mensen! We hebben nog mensen nodig voor de blokken 11-13, 13-15 en 15-17 uur. Slechts twee uurtjes! En iemand die met een auto de IVN-spullen kan vervoeren van Kanaalpark naar de IVN-container (Hervensedijk) vanaf 17.30 uur. Meld je vandaag nog aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Cursussen

thumb AAK serie kuikens 5cVan oktober 2019 tot april 2020 organiseert IVN Natuureducatie weer een vogelcursus. In 7 lessen op woensdagavond en 7 excursies op zaterdagochtend willen we je een basis bieden aan vogelkennis. 

Lees meer.over de vogelcursus..

Wees er snel bij, er zijn nog vijf plaatsen vrij. 

Natuurouders

nov2015 1 170x170Bodemdieren zorgen heel goed voor onze (school)tuinen! Afval, zoals herfstbladeren, wordt opgeruimd en weer verwerkt tot voedsel voor de planten. Deze kleine dieren zijn reuze belangrijk voor de biodiversiteit in ons land. Kijk hier voor lesmateriaal, de speciale Bodemdieren-zoekkaart en hoe je je waarnemingen online kan doorgeven.. 

Activiteiten in en rond 's-Hertogenbosch

Landschapbeheer 22 september - Karregat, 13 oktober - Mariaburgbos. Informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier de video van Natuurstreken over de grote gele kwikstaart. 

Dinsdag 1 oktober, 19.30 - 22.00: Ecosystem restoration op enorme schaal, met John D. Liu, en Ties van der Hoeven, Babel, Hinthamerstraat 72-74. Reserveer hier

 

Activiteiten en trainingen elders

IVN-activiteiten in de buurt

KNNV wandelingen en lezingen in Noord-Brabant

Natuurtip: Landschap

Haanwijk AHN2 dynamisch 2019 aangepast

Bekijk het landschap eens van achter de computer. Op ahn.nl (actueel hoogtebestand Nederland) vind je nauwkeurige hoogtekaarten van Nederland. De kaart hiernaast laat prachtig de oude Dommelloop zien in het gebied tussen Haanwijk en de Pettelaar (blauwe kronkel). De hoger gelegen donken zijn geel-rood gekleurd: o.a. Haanwijk, Patersberg, Pettelaar, Sterrenbos.

Kies in het menu van de AHN-viewer "lijst met lagen" en dan "AHN3 - maaiveld - Dynamische opmaak".

En daarna naar buiten natuurlijk!

Ferd Sauter, John Gallast

 

Een risico-inventarisatie bij IVN? Jazeker!

Onze activiteiten zijn divers van karakter. Van jong tot oud doet er aan mee. En ze spelen zich op allerlei plekken af. Als vereniging hebben we daarbij een zorgplicht. Dat staat in de Arbowet. Een plicht die geldt voor onze leden en voor deelnemers aan onze activiteiten. Daarom gaan we de coördinatoren van de werkgroepen vragen na te denken over risico's die bij de activiteiten van hun werkgroep kunnen optreden. En over wat er dan het best kan gebeuren.
Uiteraard zou het fijn zijn als er ook ideeën opborrelen over preventieve maatregelen. Bij het komende coördinatorenoverleg ( 3 oktober) staat dit punt op de agenda.


Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter

met bijdragen van John Gallast en Michiel Elands.

Afzender: IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter:   Facebook Twitter

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming. twitter volgons facebookbutton

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sBinnenactiviteiten zijn meestal in de Brede Bossche School Nieuw Zuid

NME-lokaal: een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Grote zaal: bereikbaar via de hoofdingang van de school (Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch).

.Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief