E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch November 2013

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               23 oktober 2021 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub zo goed mogelijk te laten verlopen, verstuurt het bestuur regelmatig deze elektronische nieuwsbrief aan iedereen die daarvoor open staat.

Veel leesplezier!
Het bestuur
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
 

Algemene Ledenvergadering woensdagavond 6 november

Laat je betrokkenheid bij het IVN/VNW zien en praat mee over deze mooie club. Ook nieuwe leden die nog niet weten wat ze binnen het IVN/VNW willen gaan doen, maak kennis met andere IVN/VNW-ers! 20.00 – 22.00 uur, Groenschool, Hervensenbaan 7,  5232 JL 's-Hertogenbosch.

Agenda: overleg over nieuwe ideeën binnen de vereniging - samenwerking met de Brede Bossche School Nieuw Zuid - vacatures bestuur.

Waddenexcursie Ameland

Steenlopers, zeehonden, baardmannetjes en een bloemaardster: verslagen van de Waddenexcursie op Ameland staan op de voorpagina van onze website http://www.ivn-s-hertogenbosch.nl/.

Bekijk ook het fotoalbum van Ameland 2013 op onze website, klik hier.

 

Overleg met externe partijen (Rien van der Steen)

De provincie heeft een paar bijeenkomsten gehouden omdat de beheerplannen Natura 2000 zo goed als klaar zijn. Voor ons is vooral het plan Bossche Broek-Moerputten-Vlijmens Ven interessant. Kijk eens op de website, klik hier.

Waterschap Aa en Maas. Er is bezwaar gemaakt tegen het kappen van een mooi populierenbosje bij Treurenburg. Waarschijnlijk naar aanleiding daar van zoekt het Waterschap toenadering met de vraag diverse populierenbestanden/bosjes te bekijken om zo bezwaren weg te nemen.

Gemeente 's-Hertogenbosch. Periodiek overleg. Diverse onderwerpen en met name schoolprojecten en naschoolse opvang.

Biodiversiteit Op het moment wordt gewerkt aan één of twee sterprojecten om de biodiversiteit bij de ‘gewone’ burger in de aandacht te gaan brengen. De bij gaat ons daar bij leiden. Wordt vervolgd.

 

Natuurgidsencursus

Het bestuur (José van Oers-Abbink) overlegt met andere afdelingen in het Groene Woud (Best, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel, Sint-Oedenrode en Tilburg) om een nieuwe natuurgidsencursus te gaan organiseren. We zijn nog in een inventarisatie-fase, maar als u al belangstelling hebt, laat het ons vast weten.

Activiteiten

Donderdag 7 november 2013: IVN-Uden en Vogelwacht Uden organiseren een dialezing met als thema ‘Verrassend vogels kijken’, verzorgd door natuur- en vogelfotograaf Koos Dansen uit Arnhem.
Leden van IVN Den Bosch zijn van harte uitgenodigd. Mer info klik hier.

Zaterdag 16 november 2013: Brabant Bijenland. De Partij voor de Dieren organiseert een themamiddag over de huidige stand van zaken rond bijen in Brabant. De middag wordt gehouden in het Natuurmuseum Brabant, spoorlaan 434 te Tilburg, tegenover het centraal station. Entree is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Zondag 17 november 2013: wilgen knotten in de Moerputten. Klik hier.

Zondag 24 november 2013: publiekswandeling rivier en uiterwaarden. Klik hier.

Vrijdag 6 december 2013: Symposium Biodiversiteit en leefgebieden in Noord-Brabant.

Een symposium met o.a. lezingen over leemgebieden in het Groene Woud, Peelvenen, Kampina, Beerze, boomkikker en knoflookpad, pimpernelblauwtjes, akkerflora en de gladde slang. En workshops over vrijwilligers, kennis, terrein- en exotenbeheer.
Het symposium is gratis, maar je moet je wel opgeven. Meer info: klik hier.

 

Vele handen maken licht werk

Het bestuur van onze afdeling heeft ook nog handen en hoofden nodig! Komend voorjaar vertrekken de penningmeester en secretaris. Een andere functie in het bestuur is ook mogelijk, maar het bestuur moet echt groot genoeg zijn.

Plannen maken voor educatie i.v.m. het pleidooi voor meer bijen, meer bloemen en meer natuur in ’s-Hertogenbosch (zie boven).

Groene Handen in de Kinderopvang: werken met kinderen en natuur in de kinderopvang (dagopvang, peuterspeelzalen, BSO).

 … en aan de andere kant van het leven: meehelpen om ouderen in instellingen in contact te brengen met de natuur. Hier is al één aanmelding binnengekomen n.a.v. een vorige nieuwsbrief.

Om Het Groene Woud verder te verfraaien met cultuurhistorische landschapselementen heeft Streekrekening Het Groene Woud budget beschikbaar gesteld om landschapselementen aan te leggen op particulier terrein (laanbomen, houtsingels, gemengde hagen en vlechtheggen).

klussen blijven 3 maanden in de nieuwsbrief staan


Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter,
bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief


Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: