E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch februari 2020

Aan: Bezoeker                     27 september 2022        

e sangher kop 20180102
Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

IVN/VNW Ledenvergadering

Zet 'm in uw agenda: 25 maart (20 uur) is er weer de jaarlijkse voorjaars-ledenvergadering. Zoals al eerder aangekondigd, zal ik na 7½ jaar bestuurswerk, waarvan vier jaar als voorzitter, de voorzittershamer overdragen aan iemand anders. We zijn op dit moment in gesprek met enkele kandidaten voor bestuursfuncties en we hopen die aan u voor te kunnen stellen. Uitnodigingen met alle stukken volgen later in uw mailbox.  Ferd Sauter

 

Natuurouders

Terugkomdag voor Natuurouders op 8 maart van 13.00 tot 16.00 uur, met als thema: insecten / bijen (nationale bijentelling 18 en 19 april). Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Dinsdag 7 april 2020 is de Nationale Buitenlesdag! Op Nationale Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar ook nog eens heel leuk! Lees meer...
 
Wil je iemand anders enthousiast maken voor de natuuroudercursus of wil je een school laten weten wat natuurouders doen? Download dan de nieuwe natuurouder-folder. 

Activiteiten in en rond 's-Hertogenbosch

Donderdag 13 februari, 20-22 uur: verenavond met de Natuurschool. Breng je eigen vogelveren en boeken mee als je die hebt. Aanmelden verplicht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor IVN/VNW-leden.

Activiteiten elders

Zaterdag 14 maart Symposium 25 natuuronderzoek in De Kaaistoep (Tilburg).

Vrijdag 24 april: presentatie boek over biodiversiteit in Tilburg, met o.a. een presentatie over pimpernelblauwtjes rondom ’s-Hertogenbosch. Lees meer... 

Stichting IVN Zomerweek organiseert een vakantieweek voor natuurliefhebbers in het Lauwersmeergebied van 31 juli tot en met 7 augustus 2020.Voor informatie en aanmelden kun je terecht op onze website www.ivn.nl/ivn-zomerweek.

IVN-activiteiten in de buurt

KNNV wandelingen en lezingen in Noord-Brabant

Natuurtip: een schelpje in het mos

Mosschelpje heksenkring 20200201 SmallMosschelpje 20200201 SmallWanneer je er op let vind je regelmatig bleke kringen in het mos aan de voet van vooral beukenbomen. Bekijk je dit verschijnsel van nabij dan kan je tussen de mosplantjes piepkleine paddenstoeltjes vinden. Dit hooguit vier tot vijf millimeter grote paddenstoeltje heeft de fraaie naam Mosschelpje gekregen en parasiteert op mos. Soms zie je in de bleke kring de schimmeldraden die het mos 'opeten'. Het paddenstoeltje wordt het hele jaar waargenomen maar de grootste kans om ze te zien heb je na een natte weersperiode. Als je het eenmaal weet zul je ze zeker vinden. P.S. vergeet niet je loepje mee te nemen om ze van nabij te bewonderen.

John Gallast


Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter.

Afzender: IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter:   Facebook Twitter

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming. twitter volgons facebookbutton

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sBinnenactiviteiten zijn meestal in de Brede Bossche School Nieuw Zuid

NME-lokaal: een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Grote zaal: bereikbaar via de hoofdingang van de school (Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch).

.Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief