E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Januari 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               27 september 2022 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, stuurt het
bestuur maandelijks een elektronische nieuwsbrief aan de leden van IVN/VNW 's-Hertogenbosch. Hierbij eerste nieuwsbrief van 2014! 

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
 

Een gelukkig 2014!

Nieuwjaarsreceptie 2012 sHet bestuur wenst iedereen een heel gelukkig 2014! En we hopen natuurlijk iedereen te zien bij onze nieuwjaarsbijeenkomst, op vrijdag 10 januari 2014, vanaf 20.00 uur in het gebouw van de Jeugdnatuurwacht Vught, Peellandstraat 1, 5256 GT Vught.

Nieuwe IVN-natuurgidsencursus

binnenles BasisnatuurcursusIn oktober 2014 start bij voldoende deelname een IVN-natuurgidsencursus. Heb je zin om natuurgids te worden of wil je meer informatie, neem dan contact op met José van Oers, bij voorkeur per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tussen oers en abbink staat een _), tel. 0622147562.

Overleg met externe parijen

Op vrijdag 6 december was er een symposium Biodiversiteit georganiseerd door de Provincie. Het was een inspirerende dag, goed verzorgd, en er werd door diverse IVN-ers druk genetwerkt.

Klok- en Peelmuseum Asten

Klok vierkant sIVN-leden krijgen bij een reservering voor dit natuurmuseum (www.museumasten.nl) tot en met 31 maart 2014 entree tegen groepstarief (€6 p.p.) en gratis een kop koffie/thee en een rondleiding. Reserveren via tel. 0493-691865 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (IVN-lid vermelden).

Activiteiten

·         Woensdag 8 januari 2014 houdt de Brabantse Milieufederatie een bijeenkomst over de veehouderij in onze provincie. Voor nadere informatie: klik hier .

·         en donderdag 16 januari 2014 over Klimaat voor water. Voor nadere informatie: klik hier .

·         Zondag 12 januari 2014, 14.00 uur: winterexcursie in het Heempark, met demonstraties vogels voeren en apps op uw smartphone. http//www.heempark-s-hertogenbosch.nl

·         Zondag 19 januari 2014, 10-13 uur gaat de werkgroep Landschapbeheer Amerikaanse vogelkers verwijderen op de Rosmalense zandverstuiving. Voor nadere informatie: klik hier

·         Woensdag 22 januari 2014, 20.00 uur IVN/VNW bestuursvergadering in de schuur van Brabants Landschap, Haanwijk 4a, 5271 VG Sint-Michielsgestel. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je de agenda en de notulen van de vorige vergadering wil inzien.

·         Zondag 26 Januari 2014, 10-12 uur publiekswandeling Vughtse Gement. Vertrekpunt: einde Kampdijklaan Vught, bij het Drongelens Kanaal. Thema: 'Overwinteren van dieren, vogels in het bijzonder'.

·         Zaterdag 1 Februari 2014, 9-12 uur gaat de Natuurschool naar Haanwijk, mossen en korstmossen bestuderen. Voor nadere informatie: klik hier .

 

Vele handen maken licht werk

Projecten waar handen gevraagd worden:

·      Coördinator werkgroep Planten.

·      Coördinator werkgroep Landschapsonderhoud.

·      Coördinator lezingen voor het organiseren van IVN-lezingen.

·      Word ook ‘voelhoorn’! Als u weet wat er speelt in de natuur in uw buurt of waar u vaak komt, geef dan uw naam door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Informatie die u kunt leveren, kunnen wij weer gebruiken bij onze externe contacten.

·      Plannen maken voor educatie i.v.m. het pleidooi voor meer bijen, meer bloemen en meer natuur in ’s-Hertogenbosch.

·      Groene Handen in de Kinderopvang: werken met kinderen en natuur in de kinderopvang (dagopvang, peuterspeelzalen, BSO).

·      Bewoners (ouderen, gehandicapten) in instellingen in contact brengen met de natuur.

Klussen blijven drie maanden in de nieuwsbrief staan; zie ook 'vacatures'.

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter 
Bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 

Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief