E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch september 2021

e sangher kop 20180102

Aan: Bezoeker                     01 oktober 2022

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

24 uur Natuur

24uurNatuur1Kamperen in het weekend van '24 uur natuur' op camping FF-R-UIT, gelegen aan het Engelermeer in 's-Hertogenbosch. Geniet van de frisse Bossche lucht, slaap een nacht onder de sterren in je eigen tent, deel verhalen met (nieuwe) vrienden rond het kampvuur en doe mee aan toffe activiteiten! Ga op zoek naar vleermuizen, beleef de zonsopgang en luister naar de vogels.

Wanneer: 18-19 september 2021

Leeftijd: 18-30 jaar

Prijs: €20

Verzameltijd: 18 september, 12.00 uur.

Waar: de Gemeint 3, 5251 VB Vlijmen

Lees hier meer over het programma en hoe je je kunt aanmelden. 


ALV

Houd een plekje in je agenda vrij voor de algemene ledenvergadering op woensdagavond 20 oktober. Meer informatie in de volgende nieuwsbrief.

Vogelcursus voor beginners 2021

thumb AAK serie kuikens 5cIn november 2021 start IVN Natuureducatie 's-Hertogenbosch nu het weer kan met onze “Vogelcursus voor beginners”. De cursus is bedoeld voor de beginnende vogelliefhebber die meer wil weten over vogels. In 7 lessen en 5 excursies willen we je inleiden in de basis van het vogelkijken en het genieten daarvan. We behandelen de vogels volgens de indeling van hun biotoop. Zo komen tuinvogels, watervogels, roofvogels, bosvogels en weidevogels aan bod. Verder zoomen we onder andere in op herkenning van de vogel, hun geluid, hun gedrag en hun drijfveren.


Lees verder

Spinnen

roodborstje2005 b300Ga dit weekend eens de tuin in op zoek naar de kruisspin, de grote trilspin of de venstersectorspin. En download de spinnenzoekkaart: spinnentelling 2021.

Schrijvers gezocht

Herman van Eijck maakte iedere maand een 'IVN-natuurmomentje', een tekst met een foto in de Bossche Omroep. Helaas heeft Herman aangegeven dat hij wil stoppen met het schrijven van deze stukjes en we zoeken nu dus schrijvers die deze taak willen overnemen. Wellicht kunnen we een “schrijverscollectief” oprichten, zodat iedereen een paar keer per jaar schrijft. Heb je belangstelling, of wil je meer informatie, mail dan even met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Hanneke Valkenburg).

Diversen

Zondag12 september 10-17 uur audio-visuele produkties, natuurfilms van SHOT'71.

Met kinderen de natuur in? Volg dan vanaf 29 september 2021 de opleiding tot vrijwillger voor het Bewaarde land, Twee dagdelen in Tilburg, stage op verschillende plekken in Brabant o.a. in Rosmalen.

Bodemdierendagen van 24 september t/m 6 oktober 2021. Met o.a. een gratis digitaal bodemdieren-doeboek. 

Natuurtip: boerenwormkruid

boerenwormkruid FerdSauter Small

Een van de laat bloeiende planten: boerenwormkruid. En als je goed kijkt zie je soms van die vreemd gevormde 'huisjes' op de gele bloemen, bewoond door de larven van de gewone boerenwormkruidgalmug.  

 Ferd Sauter

 

 

 

Lees ook ons verenigingsblad Den Boschrietsangher online

Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter

Afzender: IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter:   Facebook  Twitter

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming. twitter volgons facebookbutton

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sBinnenactiviteiten zijn meestal in de Brede Bossche School Nieuw Zuid

NME-lokaal: een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Grote zaal: bereikbaar via de hoofdingang van de school (Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch).

.Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief