E-Sangher, nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Februari 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               23 oktober 2021 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, wil het
bestuur maandelijks een elektronische nieuwsbrief sturen aan iedereen die daarvoor open staat.

Hierbij de nieuwsbrief van februari 2014.
Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
 

Brede Bossche School Nieuw Zuid

BBS Nieuw ZuidDe kogel is door de kerk! We verhuizen van de Groenschool naar de Brede Bossche School (BBS) Nieuw Zuid voor onze binnenactiviteiten. Adres: Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch. Let op: Google maps klopt nog niet (zie onderstaand bericht). IVN/VNW-ers die graag een zaal willen reserveren: aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Algemene Ledenvergadering voorjaar 2014

Maandag 24 februari is de Algemene ledenvergadering in de BBS-Nieuw Zuid. IVN/VNW-leden krijgen nog een aparte uitnodiging voor de ALV met routekaart en beschrij­ving. Voor de begroting en het financieel jaarverslag over 2013 klik hier. Als de agenda klaar is, kunt u die ook daar vinden.

Cursussen Tuinbeleving, Vogelgeluiden en Natuurgids

IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. en Groei&Bloei afdeling ’s-Hertogenbosch organiseren in het voorjaar 2014 samen een cursus Tuinbeleving. Vijf cursusavonden (woensdag) en daarna een excursie op de zaterdagochtend. Klik hier voor meer informatie.

staartmeesCursus Vogelgeluiden in tuin en bos. Met prachtige vogelconcerten rond 's-Hertogenbosch! V oor meer informatie klik hier .

In oktober 2014 start bij voldoende deelname een IVN-natuurgidsencursus. Heb je zin om natuurgids te worden of wil je meer informatie, neem dan contact op met José van Oers, bij voorkeur per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tussen oers en abbink staat een _), tel. 0622147562.

MUS (Meetnet Urbane Soorten)

huismus​Jan Schoppers van het SOVON (Stichting Ornithologisch Veldonderzoek Nederland) wil een MUS-lezing verzorgen in ’s-Hertogenbosch over het inventariseren van vogels in de stad. Interesse? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zodra de datum bekend is ontvang je hierover bericht.

Waddenexcursie 2014 naar Vlieland

ZeilbootWie gaat er mee naar het heerlijke eiland Vlieland, 18 t/m 22 oktober? Samen met anderen genieten van alles wat de natuur biedt! De kosten worden geschat op 240 euro. Informatie bij Linde van Buul, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je kunt de geplande locatie vast bekijken op www.vliehorst.nl

Nieuwjaarsreceptie 2014

Voor een verslag van de Nieuwjaarsreceptie 2014 klik hier.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Zondag 16 februari 2014, 10-13 uur gaat de werkgroep Landschapbeheer aan de slag in het gebied 'Het Karregat'. Voor meer informatie klik hier .

Woensdag 19 februari 2014, 20.00 uur IVN/VNWbestuursvergadering in de schuur van Brabants Landschap, Haanwijk 4a, 5271 VG Sint-Michielsgestel. We streven ernaar om de agenda één week voor de vergadering op de activiteitenkalender te zetten www.ivn-s-hertogenbosch.nl/agenda .

Zaterdag 22 Februari 2014, 9-12 uur gaat de Natuurschool naar Haanwijk (Haanwijk 4A, 5271 VG Sint-Michielsgestel) om naar winterflora te kijken. Voor meer informatie klik hier .

Zondag 23 Januari 2014, 10-12 uur publiekswandeling de Pettelaar; vertrekpunt: Pettelaarse Schans aan de Oude Gestelseweg, tegenover het Provinciehuis. Thema: 'Knoppen en rozetten'.

 

Activiteiten elders

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , als je naar een van deze activiteiten wil gaan; we brengen je dan in contact met mede-IVN-ers die ook gaan (om te carpoolen b.v.).

Zaterdag 8 februari 2014 Oost-Brabantse vogelaarsdag met presentaties en excursies rond Bakel. www.brabantsevogels.nl

Dinsdag 11 februari, 20.00 uur: IVN en Vogelwacht Uden houden een dialezing: Van Noord- naar Zuidpool. Voor informatie klik hier .

Woensdag 2 februari organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over de das door Ton Popelier van Dassenwerkgroep Brabant o.a. over de uitzetacties op landgoed Haanwijk. Gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. www.natuurgroepgestel.nl

IVN Oisterwijk start in maart 2014 met een Basis plantencursus: 8 theorielessen en 9 excursies.
Voor informatie klik hier

Vele handen maken licht werk

Taken waar handen gevraagd worden:

  •         Coördinator werkgroep Planten.
  •     Coördinator werkgroep Landschapsonderhoud.
  •         Coördinator lezingen voor het organiseren van IVN-lezingen.
 Word ook ‘voelhoorn’! Als je weet wat er speelt in de natuur in uw buurt of waar je vaak komt, geef dan je naam door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Informatie die je kunt leveren, kunnen wij weer gebruiken in onze externe contacten.  

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Zie ook http://www.ivn-s-hertogenbosch.nl/de-vereniging/vacatures


Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief?
Reageren of meer informatie?
Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen?

Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief


Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: