E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch maart 2022

e sangher kop 20180102

Aan: Bezoeker                     01 oktober 2022

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Algemene ledenvergadering 30 maart 2022

De ledenvergadering van onze vereniging is op woensdag 30 maart, 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de Grote zaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid. Praat mee over de toekomst van onze club en ontmoet andere IVN-ers. Voor de agenda, financieel jaarverslag en de begroting, klik je hier. Vanwege de ruimte graag aanmelden via deze link.

Start natuuroudercursus

bewaarde land 20211206b b300In april start weer de natuuroudercursus. Deze cursus geeft mensen kennis, inzicht en vaardigheden om basisschoolleraren te ondersteunen bij natuuronderwijs. Iedereen kan natuurouder worden. Van 20 tot 80 jaar, met of zonder kinderen op de basisschool.
Wil jij met kinderen de natuur in lees dan verder....


Lees verder

Diversen

IVN e-learning 'De wolf terug in Nederland'.

In de nieuwe aflevering van de IVN Op Padcast neemt Natuurgids Bert je mee op ontdekkingstocht door de Texelse duinen

Natuurtip: vreemde vogels

Eekhoornnest Nederhemert Small JohnGallastNiet alleen vogels bouwen nesten in bomen maar ook Eekhoorns. Een eekhoornnest herken je aan de bolvorm. Het is opgebouwd uit dunne takjes (met blad!) en bekleed met mos, gras en boomschors. Het nest is 30 tot 40 cm groot (een flinke voetbal). Je kan een eekhoornnest verwarren met het koepelvormig nest van een Ekster. Een eksternest heeft echter dikkere takken (zonder blad) en zit altijd hoog in de boom. Een eekhoornnest zit meestal veel lager (ongeveer halverwege de boom) en vrijwel altijd in de oksel van een tak dicht bij de stam. Ga eens kijken op de Wamberg of de Heinis en doe dat dan 's morgens. Een goede kans dat je naast eekhoornnesten dan ook nog Eekhoorns ziet. Zoek ook eens naar eetplaatsen van eekhoorns. Vaak op afgezaagde boomstronken en vol met leeggegeten beukennootjes of hazelnoten. In dennenbossen afgeknaagde dennenappels.

John Gallast

Eekhoorn eetplaats Small JohnGallast

Lees ook ons verenigingsblad Den Boschrietsangher online

Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter

Afzender: IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter:   Facebook  Twitter

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming. twitter volgons facebookbutton

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sBinnenactiviteiten zijn meestal in de Brede Bossche School Nieuw Zuid

NME-lokaal: een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Grote zaal: bereikbaar via de hoofdingang van de school (Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch).

.Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief