E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch juni 2022

e sangher kop 20180102

Aan: Bezoeker                     25 september 2022

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

9 mei 2022 Bioblitz Groote Wetering goed bezocht

Grote wetering RosmalenDe tweede Bioblitz in 2022 georganiseerd door de natuurschool IVN Den Bosch werd met 16 personen goed bezocht. In groepjes of alleen werd er in het gebied naar de biodiversiteit gekeken. In 1,5 uur vonden we ongeveer 120 soorten, de teller staat nu op 170 soorten. Zie voor alle soorten de soortenlijst  De 3e en tevens laatste Bioblitz (op deze plaats) vindt plaats op 14 juni vanaf 19.00 uur. Wie helpt ons dit keer de biodiversiteit op kaart te brengen? Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Je mag ook zonder aanmelden komen, maar je krijgt dan geen persoonlijk bericht als het toevallig niet door gaat.


 

Natuuroudercursus september - oktober 2022

Een IVN natuureducatie-cursus om met (school)kinderen de groene omgeving te ontdekken

Hoe mooi is het om met (school) kinderen de groene omgeving te ontdekken. Het IVN biedt leerkrachten, pedagogische medewerkers én (groot) ouders de mogelijkheid een korte cursus te volgen.

Wat kan de deelnemer na de cursus?

De IVN-cursist laat schoolkinderen speels en gericht genieten van de natuur in het gekozen thema.
Bijvoorbeeld door

o kinderen een bloemenschilderij te laten maken of boomschors te laten tekenen
o samen stil te zijn en te luisteren naar natuurgeluiden
o kinderen met een kleurenwaaier op pad te sturen om natuurtinten te vinden
o bomentikkertje te spelen
o kleine diertjes spotten.


Lees verder

Diversen

Weet jij wat er groeit en bloeit in Nederland? Met de Wilde planten e-learning maak je kort kennis met de planten bij jou in de buurt en leer je hoe je de soortnaam van een plant achterhaalt.

Lezing weidevogels Lithse/Geffense polder 7 juni in Lith. 

Maandag 13 juni MiNC café over o.a. het klimaat in de stad / duurzaam bouwen / ecologisch verpachten aan boeren. 

Maandag 13 juni: interview Arjan Dwarshuis door Marc Bozon over zijn nieuwe boek 'Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars'. Boekhandel De Omslag, De Driesprong 31, Rosmalen..

De gemeente wil IVN-vrijwilligers graag in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet en nodigt u daarom uit voor het Goed Gedaan Festival op vrijdag 24 juni in de Orangerie in ’s-Hertogenbosch. Er is een middag- en een avondprogramma. Van een swingende muziekbingo en een interessante expositie, tot een verrassend optreden en een gezellige borrel. Aanmelden via denbosch.nl/goedgedaanfestival.

In het weekend van 2,3,4 september vieren we het Fête de la Nature! In het hele land worden er diverse kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. Denk aan een muziekoptreden in de buitenlucht, yoga in de duinen, een speurtocht door het bos, of een duurzame BBQ in het park. Wil je ook iets organiseren, ga dan naar de website van Fête de la Nature en houd het bestuur op de hoogte via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Natuurtip: Teunisbloem

teunisbloem FerdSauterZoek een Teunisbloem, ga er 's avonds tegen de schemering naast zitten en kijk hoe de bloem zich ontvouwt. Een wonder der natuur en het ruikt ook nog eens heerlijk! De (Grote) Teunisbloem is vernoemd naar de heilige Antonius van Padua, omdat de bloem op zijn naamfeest (13 juni) begint te bloeien. Ik ben benieuwd of we dit jaar ook al half juni van de Teunisbloem kunnen genieten.Tot in augustus - september kan hij nog bloeien: een dankbare plant voor in de tuin, je hebt er lang plezier van.

Ferd Sauter

 

Lees ook ons verenigingsblad Den Boschrietsangher online

Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter

Afzender: IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter:   Facebook  Twitter

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming. twitter volgons facebookbutton

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sBinnenactiviteiten zijn meestal in de Brede Bossche School Nieuw Zuid

NME-lokaal: een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Grote zaal: bereikbaar via de hoofdingang van de school (Jac. van Looystraat 5, 5216 SB ’s-Hertogenbosch).

.Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief