E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch April 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               27 september 2022 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, stuurt het
bestuur maandelijks een elektronische nieuwsbrief aan alle leden van de afdeling
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
 

Binnenactiviteiten

BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Klik hier voor de routebeschrijving. 

Waddenexcursie Vlieland 2014

Vuurtoren met bosjesLaatste uitnodiging!

Alleen met voldoende aanmeldingen kan deze excursie van 18 t/m 22 oktober doorgaan. Dus als je geïnteresseerd bent meld je vóór 10 april aan bij Linde van Buul: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klik hier voor meer informatie.

 

Cursus natuurgids

DSC05347Eind september 2014 start een IVN-natuurgidsencursus. Heb je zin om natuurgids te worden of wil je meer informatie, neem dan contact op met José van Oers, bij voorkeur per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tussen oers en abbink staat een _), tel. 06-22147562. Voor meer informatie klik hier.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

·      Maandag 8 april 2014, 19.30 – 22.00 uur: IVN-klets, een open inloopavond voor alle leden! Gerard Sluyter zal een inhoudelijke bijdrage leveren, en we gaan proberen om op een duurzame manier iets te doen aan de slechte akoestiek in het NME lokaal. Verder is er ruimte voor alles wat je met je IVN-collega's wilt delen. De gastvrouwen zijn Eef Merkelbach en Petra van Zutphen.

·      16 maart t/m 9 mei, Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel: de Werkgroep Natuurfotografie organiseert een expositie van natuurfoto's. Veel van de foto's zijn gemaakt in de natuurgebieden rond 's-Hertogenbosch. Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ’s-Hertogenbosch. Voor informatie klik hier

·      Zaterdag 5 april, 10.00 - 16.00 uur: audiovisuele fotopresentaties op dezelfde locatie, van dezelfde werkgroep Natuurfotografie: 'Kunst in de natuur’, ‘Beestjes en kriebelbeestjes' en 'Weer en sfeer'. De toegang is gratis.

·      Zondag, 13 April 2014, 14:00: lente-excursie in het Heempark, achter het St. Janslyceum. Voor meer informatie klik hier

·      Maandag 21 april 2014, 12:00 - 17:00 (Tweede Paasdag): Dag van het Landschap, Haanwijk. Het IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o. organiseert wandelingen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur onder leiding van natuurgidsen. Vertrekpunt Haanwijk 4a, parkeren in Halder, Dommelbrug over, tot Infocentrum. Of beter met de fiets door het Dooibroek en rechtsaf bij Haanwijk. Voor meer informatie klik hier.

·      Zaterdag 26 april 2014, 9:00-12:00: Natuurschool. Op zoek naar voorjaarsflora in een van de mooiste bossen van Nederland: Heerenbeek. Verzamelen bij Herberg De Schutskuil, Oude Grintweg 100, 5688 MB Oirschot.

·      Zondag, 27 April 2014, 05:30 - 07:30: publiekswandeling Landgoed de Wamberg. Natuur­wandeling met als thema: 'Vroege vogels'. Hoor het vogelkoor ontwaken! Vertrekpunt: parkeerplaats ingang landgoed aan de parallelweg Berlicumseweg, Rosmalen.

Commerciële vogelexcursies

Via de Vogelwerkgroep kregen we informatie over commerciële vogelexcursies in Nederland: www.fogol.nl/excursie-seizoen-2014

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je aan deze activiteiten wilt deelnemen. Wij brengen je dan in contact met mede-IVN-ers die ook gaan (bijv. om te carpoolen).

 

Vele handen maken licht werk

Gevraagd worden:

·      Schrijvers voor een IVN-natuurcolumn in de krant.

·      Mensen die af en toe willen helpen bij het natuuronderwijs aan de Brede Bossche school Nieuw Zuid.

Zie ook http://www.ivn-s-hertogenbosch.nl/de-vereniging/vacatures.

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief