E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Mei 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Beste Bezoeker,                                                               06 oktober 2022 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, stuurt het
bestuur maandelijks een elektronische nieuwsbrief aan alle leden van de afdeling
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.Veel leesplezier!
Het bestuurPS

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 Binnenactiviteiten

BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Klik hier voor de routebeschrijving. 

 

Verslag

 ·       Rien van der Steen heeft een zeer inspirerende bijeenkomst over het Kanaalpark bijgewoond. Klik hier voor informatie over het Kanaalpark. 

·       Rien was ook bij een bijeenkomst van Platform Biodivers en het Groen Platform, waar o.a. het Jaar van de Bij aan de orde is geweest. Er worden voor diverse deeltaken mensen gezocht die (mede) de kar willen trekken. Dus als er nog Bossche IVN'ers zijn??  

·       Verder was Rien bij een MER-(MilieuEffectRapportage)-bijeenkomst over de nieuwe RWZI (rioolwaterzuiveringsinstallatie). In de plannen wordt er veel groen verwijderd rondom de RWZI. Wie kan/wil er een onderbouwde reactie naar de MER-commissie sturen?

·       De Biodivers-pot is dit jaar weer gevuld door het College. Wie komt er met een leuk plannetje ter bevordering van de biodiversiteit in Den Bosch? 

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

·       Donderdag 22 Mei 2014, 20:00 - 22:00: publiekswandeling de Moerputten. Natuur­wandeling met als thema: 'Schemeren met nachtegalen en vleermuizen'. Vertrekpunt: parkeerplaats Moerputten, Deutersestraat, 's-Hertogenbosch.

·       Zaterdag 24 mei of vrijdag 30 mei, stapsteen Groote Wetering: waterbeestjes inventariseren en overzetten i.v.m. de aanleg van een nieuwe vijver. Aanmelden bij Cor Haest, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 073-5215160.

stapsteen maliskamp poel s·       Woensdag 28 Mei 2014, vanaf 19:30 uur gaat de natuurschool op zoek naar natuur langs de waterkant. Stapsteen Groote Wetering, Maliskampsestraat 61, Maliskamp.

·       Dinsdag 3 juni 2014, 19.30-22.00 uur: IVN-klets, een open inloopavond voor alle leden. Margreet ter Horst en Jan Maasen nemen ons mee op verkenningstocht in het gebiedje naast de BBS Nieuw-Zuid.

·       Zaterdag 28 juni organiseert Hanneke Luxemburg een uitje naar de vogelopvang in Zundert. Klik hier voor meer informatie. Kosten: maar 5 euro p.p. Opgeven bij hanneke.luxemburg@home.

 

Actie Red de Bijen

BijKlik hier voor meer informatie over de bijensterfte en een petitie.

Activiteiten elders

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als je naar een van deze activiteiten wil gaan; we brengen je dan in contact met mede-IVN-ers die ook gaan (om te carpoolen b.v.).

IMG 0591-Mariaburgbos s·       Zaterdag 17 mei (9.30-13.00 uur) organiseert stichting Het Bewaarde Land en een aantal zorginstellingen een proefochtend voor vrijwilligers die actief willen worden in de natuur van de Hooge Heide. Restaurant van De Binckhorst, Waterleidingstraat 2 te Rosmalen. Klik hier voor uitgebreide informatie. 

·       Van 19 t/m 22 mei gaat de Vogelwacht Uden in natuurpark de Maashorst om vogels te ontdekken. Reserveer je plek op www.vogelweek.nl.

·       Zondag 1 juni (12-17 uur) natuurmarkt in stadswandelpark de Warande te Helmond. Klik hier voor meer informatie.

·       September, oktober 2014 organiseert IVN Oirschot een cursus diersporen met Annemarie van Diepenbeek. Vier lesavonden, 2 veldlessen. € 50,00 voor IVN leden. Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vele handen maken licht werk

Projecten waar handen gevraagd worden:

·       Medewerkers (deel-)projecten Jaar van de Bij.

·       Reactie sturen op MER over RWZI (zie boven).

·       Schrijvers voor een IVN-natuurcolumn in de krant.

·       Mensen die af en toe willen helpen bij het natuuronderwijs aan de BBS Nieuw Zuid.

·       Meehelpen met excursies voor jongeren vanaf 11 jaar .

Klik hier voor vacatures binnen de vereniging.

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief