E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Juni 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               03 oktober 2022 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, stuurt het
bestuur regelmatig een elektronische nieuwsbrief aan alle leden van de afdeling
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 

BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). Klik hier voor de routebeschrijving.  

 

 Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

·       Dinsdag 3 juni 2014, 19.30 – 22.00 uur: IVN-klets, een open inloopavond voor alle leden. Margreet ter Horst en Jan Maassen nemen ons mee op verkenningstocht in het gebiedje naast de BBS Nieuw-Zuid.

·       Woensdag 18 Juni 2014, 15:00 - 16:30: Grootouder-kleinkindwandeling, waterdiertjes scheppen op de Heinis. Vertrekpunt: Heinisdijk/Herven, t.o. Volkstuinencomplex Pastoor Barten.

BosscheBroek s·       Dinsdag, 24 Juni 2014, 20:00 - 22:00: Zomeravondwandeling door het Bossche Broek (publieksexcursie). Vertrekpunt: ingang Bossche Broek, hoek Pettelaarseweg-Hekellaan.

·       Woensdag 25 juni 2014, vanaf 19:30 uur gaat de Natuurschool op zoek naar natuur langs de waterkant. Locatie wordt nog bekend gemaakt, klik hier.

·       Vrijdag, 27 Juni 2014, 21:00: Nationale nachtvlindernacht. Nachtvlinders worden met licht gelokt en bekeken. Locatie: Haanwijk. Klik hier voor meer informatie.

·       Zaterdag 28 juni organiseert Hanneke Luxemburg een uitje naar de vogelopvang in Zundert. Kosten: €5 p.p. Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klik hier voor meer informatie over de vogelopvang Zundert.

krabbenscheer s·       Zondag 6, maandag 7 juli 2014, 14.00 uur: zomerexcursie Heempark. Over krabbenscheer, het insectenetende blaasjeskruid en kaasjeskruid. U hoeft zich niet aan te melden, maar komt u met een groep dan van tevoren contact opnemen. Verzamelen bij de ingang Heempark. www heempark-s-hertogenbosch.nl.

 Ben je actief lid en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over IVN? Meld je dan aan voor STUIFMAIL, de nieuwsbrief voor actieve IVN’ers. Stuur een mailtje met je naam en adres aan de Servicedesk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld 'Stuifmail'.

 

Activiteiten elders

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als je naar een van deze activiteiten wil gaan; we brengen je dan in contact met mede-IVN-ers die ook gaan (om te carpoolen bijv.).

·         Zaterdag 7 juni 2014, 10 uur: rondleiding in de eendenkooi Maaspoort. De rondleiding duurt 1,5 à 2 uur.

·         September, oktober 2014 organiseert IVN Oirschot een cursus diersporen met Annemarie van Diepenbeek. Vier lesavonden (donderdag), twee veldlessen (zaterdagochtend). € 50,- voor IVN-leden. Opgeven bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met cc naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

·         Dit jaar organiseert WoesteLand weer vijf zomerweken. WoesteLand is de jongerengroep van IVN. In binnen- en buitenland organiseert WoesteLand gezellige en duurzame low budget activiteiten en vakanties. Iedereen die tussen de 12 en 30 jaar is, kan mee. Meer informatie: www.woesteland.nl.

 

Vele handen maken licht werk

Dank voor de reacties op de vorige nieuwsbrief, met iedere reactie gaan we, zo mogelijk, aan de slag! Voor de volgende activiteiten worden nog handen gevraagd:

 ·       Medewerkers (deel-)projecten Jaar van de Bij.

·       Mensen die af en toe willen helpen bij het natuuronderwijs aan de BBS Nieuw Zuid.

·       Meehelpen met excursies voor jongeren vanaf 11 jaar.

Klik hier voor andere vacatures binnen de vereniging. Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief