E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch juli 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               06 oktober 2022 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, zend het
bestuur regelmatig een elektronische nieuwsbrief aan alle leden van de afdeling
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). Klik hier voor de routebeschrijving.

Jeugdnatuurgroep

Waterdiertjes opzoeken sHet gaat goed met de jeugd bij het IVN: de Jeugdnatuurgroep heeft nu 50 leden en heeft zelfs een ledenstop moeten invoeren. Fijn dat er zoveel belangstelling is. Maar de jeugdgidsen kunnen natuurlijk wel extra mensen gebruiken. Hebt u zin en tijd over op de zondagochtend: help de Jeugdnatuur­groep een handje en neem contact op met coördinator Monique Smet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees hier meer over de Jeugdnatuurgroep..

Scholenwerkgroep

En als u het leuk vindt om met jeugd de natuur in te gaan, maar u kunt niet op zondagochtend: er is een Scholenwerkgroep in oprichting, die nagaat wat we kunnen betekenen voor scholen, in eerste instantie voor de BBS-Nieuw Zuid (basisschool). IVN-leden die betrokkenzijn bij deze nieuwe werkgroep: Léon van Balkom, Jan de Koning, Ferd Sauter, José Oers van Abbink, Willem Konickx. Kunt u doordeweeks met kinderen naar buiten: meldt u dan aan bij de scholenwerkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Natuurcursus voor natuurliefhebbers

DSC05347In september 2014 start weer een brede Natuurcursus voor beginners, met aandacht voor seizoen en landschap, planten, dieren en paddenstoelen. De cursus duurt tot eind mei 2015. De lessen zijn op woensdagavond, excursies op zaterdagochtend van 08.00 tot ongeveer 12.00 uur naar natuur­gebieden rond 's-Hertogenbosch. Leden van IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. betalen €60. Aanmelden of andere vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitstapje Vogelopvang Zundert

Voor een verslag van het uitstapje naar het vogelrevalidatiecentrum in Zundert, klik hier.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Zondag 6, maandag 7 juli 2014, 14.00 uur: zomerexcursie Heempark. Over krabbenscheer, het insectenetende blaasjeskruid en kaasjeskruid. U hoeft zich niet aan te melden, maar komt u met een groep, dan van tevoren contact opnemen. Verzamelen bij de ingang Heempark

Maasuiterwaard bij avond2 sWoensdag, 16 Juli 2014, 20:00 - 22:00 uur publieksexcursie: avondwandeling door de uiterwaarden van de Maas. Vertrekpunt: Parkeerplaats Café 'De Lachende vis', Oud-Empel. Klik hier voor meer informatie.

Woensdag, 23 Juli 2014, 19:30 gaat de Natuurschool op zoek naar grassen bij de Groote Wetering, Maliskampsestraat 61, Maliskamp. Google Maps

In het weekend van 23/24 augustus wordt weer de Dutch Bird Fair georganiseerd. Klik hier voor meer informatie. Hanneke Luxemburg wil op 23 augustus gaan, maar ze heeft geen vervoer. Hanneke: Vorig jaar ben ik voor de eerste keer geweest en dat was een mooie ervaring. Met wie kan/mag ik meerijden? Tegen een vergoeding natuurlijk. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd en hoe minder de benzinekosten zijn! Verzamelen bij Station Oost (eventueel). Tijdstip vertrek en terugkomst: nog nader te bepalen. Bel of mail mij: 073-6429649/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Activiteiten elders

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als je naar een van deze activiteiten wil gaan; we brengen je dan in contact met mede-IVN-ers die ook gaan (om te carpoolen bijv.).

home 1Landelijke tuinvlindertelling 'Vlinder mee'. Elk jaar vraagt de Vlinderstichting iedereen in één weekend de vlinders in de tuin te tellen. Dit jaar is het op 1-3 augustus. Voor meer informatie klik hier.

 

In september, oktober 2014 organiseert IVN Oirschot een Cursus diersporen. De cursus is helaas al vol. Willen mensen die zich hebben opgegeven en mogen meedoen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. i.v.m.  carpoolen? En voor de mensen die niet konden meedoen: het bestuur gaat nadenken of we volgend jaar ook zo'n cursus kunnen organiseren. 

Vele handen maken licht werk

Gevraagd worden:

·       Mensen die in het weekend op excursie willen gaan met de Jeugdnatuurgroep (7-12) of met jongeren vanaf 11 jaar.

·       Mensen die doordeweeks willen helpen bij het natuuronderwijs aan de BBS Nieuw Zuid en evt. andere scholen.

Voor vacatures binnen de vereniging klik hier

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief