E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch augustus 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               23 oktober 2021 

Ook in de zomer is zijn er nog diverse natuuractiviteiten met elkaar te ondernemen. 
Lees verder in onze nieuwsbrief aan de leden van de afdeling
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). Klik hier voor de routebeschrijving.

Biodiversiteitsdag 7 september 2014, op de Meerendonk

IMG 1630Zondag 7 september 2014 (en zaterdagavond 6 september) is de jaarlijkse Biodiversiteitsdag (voorheen de 1000-soortendag) in het natuurgebiedje de Meerendonk naast de Brede Bossche School Nieuw Zuid. We proberen die dag met alle werkgroepen zoveel mogelijk soorten te inventariseren, we hopen dat alle werkgroepen daaraan willen bijdragen. Deze inventarisatie gaat gebruikt worden in een nog op te stellen beheersplan, dat die dag besproken wordt. We beëindigen de ochtend met een uitgebreide lunch. Alle leden, en speciaal ook nieuwe leden, worden hiervoor uitgenodigd, om zo kennis te maken met elkaar en te horen waar we zoal mee bezig zijn. Voor de lunch is inschrijving vooraf noodzakelijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Voor bij de koffie zijn we nog op zoek naar mensen die iets willen bakken; ook s.v.p. opgeven bij de secretaris. Voor het (voorlopige) programma en de laatste informatie: klik hier.

Natuurcursus voor natuurliefhebbers

dscn29153cIn september 2014 start weer een brede natuurcursus voor beginners, met aandacht voor seizoen en landschap, planten, dieren en paddenstoelen. De cursus duurt tot eind mei 2015. De lessen zijn op woensdagavond, excursies op zaterdagochtend van 08.00 tot ongeveer 12.00 uur naar natuur­gebieden rond 's-Hertogenbosch. Leden van IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. betalen €60. Aanmelden of andere vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info: klik hier

'Genieten van de natuur, ook voor mensen met dementie'

Paraboolduin sDe zorgcentra Mariaoord en Sint Jozefoord liggen in een prachtige omgeving. Toch komen veel bewoners met dementie te weinig buiten. En dat terwijl een verblijf in de natuur zoveel moois teweeg brengt bij iemand die dementie heeft. Daarom geeft Stichting Het Bewaarde Land in samenwerking met de zorgcentra een gratis training natuurbeleving, bedoeld voor iedereen die omgaat met mensen die dementie hebben. U kunt kiezen uit twee middagen: donderdag 11 september 2014 bij Sint Jozefoord in Nuland of dinsdag 16 september 2014 bij Vivent Mariaoord in Rosmalen.

Aanmelden en meer informatie via http://www.hetbewaardeland.nl/project-hooge-heide/mensen-met-dementie. En stuur ook even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om belangstellende IVN-ers met elkaar in contact te brengen.

Overige activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Zondag, 24 Augustus 2014, 10:00 - 12:00: publiekswandeling 'Groen in de stad'  door de Bossche binnenstad, waar verrassend veel groen te beleven is. Vertrekpunt: standbeeld St. Jan op de Parade.

In het weekend van 23/24 augustus wordt weer de Dutch Bird Fair georganiseerd. (Meer informatie? Klik hier.) Hanneke Luxemburg wil op 23 augustus gaan, maar ze heeft geen vervoer. Hanneke: Vorig jaar ben ik voor de eerste keer geweest en dat was een mooie ervaring. Met wie kan/mag ik meerijden? Tegen een vergoeding natuurlijk. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd en hoe minder de benzinekosten zijn! Verzamelen bij Station Oost (eventueel). Tijdstip vertrek en terugkomst: nog nader te bepalen. Bel of mail mij: 073-6429649/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

container ivn 20140802 SmallMaandag 25 augustus, 19.30 uur: feestelijkeopening van de IVN-container. De container staat op de Hervendijk (naast de witte boerderij Herven 55) in 's-Hertogenbosch en is bedoeld voor de opslag van materialen voor excursies en landschapsbeheer. Kom eens kijken hoe-ie eruitziet en wat voor materialen we bij het IVN beschikbaar hebben. De werkgroepen, die spullen van onze vereniging in hun bezit hebben kunnen, na afloop van het officiële gedeelte, deze dan hierin opslaan. I.v.m. de luchtvochtigheid in de winter kunnen er geen papieren spullen en kwetsbare apparatuur in worden opgeslagen. 

Woensdag, 27 Augustus 2014, 19:30: wandeling voor iedereen die wat meer van de natuur wil weten. Alle IVN leden zijn welkom. info/melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema van deze avond is: insecten, spinnen en andere kleine beestjes in de (lage) vegetatie. Stapsteen Groote Wetering, Maliskampsestraat 61, Maliskamp.

 

Activiteiten elders

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als je naar een van deze activiteiten wil gaan; we brengen je dan in contact met mede-IVN-ers die ook gaan (om te carpoolen bijv.).

koraaljuffer-ivnDonderdag 14 augustus 2014 (20.00 – 22.30 uur) organiseert Waterschap Aa en Maas samen met De Vlinderstichting een workshop libellen herkennen (kosteloos). Deze zal plaats vinden in het natuurpalet, De Raetsingel 5 te Boxmeer. Opgeven bij de heer M. Cox (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 073-6156849). Opgeven vóór vrijdag 11 juli, dus ik weet niet of het nog mogelijk is.De avond is bedoeld voor natuurliefhebbers die over weinig basiskennis van libellen beschikken.

Zaterdag 30 augustus 13.00 – 01.00 uur organiseert o.a. IVN Brabant "Duurzame Dates Brabant" op het eFFect Festival, De Gemeint 3, Vlijmen (gelegen naast Engelermeer). Heb jij ideeën om de wereld duurzamer te maken? Leer andere ideeën kennen, leg contacten, bouw je netwerk uit en ga meteen aan de slag. In de bijlage vind je de uitnodiging. Aanmelden op http://effectfestival.nl/duurzamedates/.

Op vrijdag 19 september 2014 organiseert KNNV Breda in nauwe samenwerking met een studiemiddag over exoten in en nabij het water. De definitieve uitnodiging + het programma volgen in de loop van augustus. Aanmelding  vooraf is gewenst en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer info: klik hier.

9 mei 2015 van 10-16.00 uur, Natuurpoort De Plaetse, De Plaetse 71, 5591 TX Heeze: workshop 'Insecten op de heide'. Eigen bijdrage van € 15 per persoon. Men kan zich nu al inschrijven voor deze workshop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor info over de workshop van het afgelopen jaar, klik hier

 

Vele handen maken licht werk

Gevraagd worden:

Mensen die in het weekend op excursie willen gaan met de Jeugdnatuurgroep (7-12) of met jongeren vanaf 11 jaar.

Mensen die doordeweeks willen helpen bij het natuuronderwijs aan de BBS Nieuw Zuid en eventueel andere scholen.

Voor vacatures binnen de vereniging klik hier.

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief


Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: