E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Oktober 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                               23 oktober 2021 

Om de communicatie binnen het onze natuurclub beter te laten verlopen, stuurt het
bestuur regelmatig een elektronische nieuwsbrief aan alle leden van de afdeling
IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch.

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 
BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). Voor de routebeschrijving klik hier.

Verslag Biodiversiteitsdag 2014

Biodiversiteitsdag 2014 Werkgroep planten sZondag 7 september was de jaarlijkse Biodiversiteitsdag in het natuurgebiedje de Meerendonk naast de Brede Bossche School Nieuw Zuid. Veel IVN-ers en gezellighed, veel dieren en planten, met o.a. waterdrieblad en waterviolier, kamsalamander, landkaartje, overtrekkende ooievaars en ruigpootbuizerd. Afgesloten met een prima lunch! Zie ook de foto's op onze website.

Algemene Ledenvergadering en Gemeenteplannen

Op 12 november 2014, 20.00 uur in de BBS Nieuw-Zuid is de Algemene Ledenvergadering van het IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch e.o. Die avond komt ook Johan Mees, een van de ecologen van de gemeente ’s-Hertogenbosch, vertellen wat de gemeente doet voor de natuur, biodiversiteit, ecologie  enzovoort. 

Overige activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

oranjerode hertezwamWoensdag 22 oktober 2014, 14:00 - 15:30, Eikenburgbos: Grootouder-kleinkindwandeling Eikenburgbos, paddenstoelenspeurtocht voor jong en oud. Vertrekpunt: Parkeerplaats Lijsterbeslaan, nabij kruising Larikslaan, Rosmalen (Maliskamp).

 Zaterdag 25 oktober 2014, 09:00 - 12:00, Natuurschool. Ga eens mee wandelen, met de bedoeling iets te leren over de natuur. Deze dag zoeken we paddenstoelen op de Nulandse Heide. Vertrek­punt bij bordje Brabants Landschap, Driekoningenstraat, Rosmalen.

Zaterdag 1 november 2014, 10:00 - 13:00: wilgen knotten op de nationale natuurwerkdag. Help mee om het landschap mooier te maken! Moerputten, vertrekpunt parkeerplaats Moerputten, Deutersestraat, 's-Hertogenbosch.

Activiteiten elders

Groen doet goed! Dat blijkt uit onderzoek. IVN sluit erop aan o.a. met Biowalking. Maar welke kansen liggen er bij IVN nog meer als het gaat om natuur en gezondheid? Denk mee tijdens de inspiratieavond op 5 november om 19.30 uur in De Groenhoeve, Artillerieweg 3, Uden. Klik https://ivn.nl/node/81710 om je aan te melden. En stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant in oktober: klik hier.

Vele handen maken licht werk

Gevraagd worden:

Mensen die in het weekend op excursie willen gaan met de Jeugdnatuurgroep (7-12) of met jongeren vanaf 11 jaar.

Mensen die doordeweeks willen helpen bij het natuuronderwijs aan de BBS Nieuw Zuid en evt. andere scholen. 

zie ook http://www.ivn-s-hertogenbosch.nl/de-ereniging/vacatures.

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief


Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: