E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch December 2014

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Beste Bezoeker,                                                        06 oktober 2022 

Natuurlijk wil je als lid van de afdeling IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging. Als aanvulling op ons ledenblad Den Boschrietsangher en op onze website sturen wij daarom aan alle leden maandelijks deze nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Het bestuur

PS Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

BBS NZ sBinnenactiviteiten in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS. 

 

 

IVN-Klets 9 december a.s.

Wolken Ferd DSC00982 MediumDinsdag 9 december is er weer de IVN-klets in de BBS Nieuw Zuid. Gezellig met andere IVN/VNW-ers kletsen over de natuur of andere zaken. Ferd Sauter vertelt iets over wolken en halo's met foto's over wat er allemaal in de lucht te zien is.

Heeft u ook een mooie wolkenfoto? Mail die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan laat ik 'm die avond zien.

Nieuwjaarsreceptie

DSC03490En nog zo'n gezellige avond: de traditionele nieuwjaarsreceptie. Zet 'm alvast in uw agenda: vrijdag 9 januari om 20.00 uur, gebouw Jeugdnatuurwacht Vught, Peellandstraat 1, 5262 GT Vught. 

Externe contacten

Blauwe sluis sRien van der Steen was aanwezig bij een info-avond over De Blauwe Sluis, een initiatief van o.a. Gemeente, Waterschap Aa & Maas en Natuurmonumenten om een nevengeul te maken ter plekke van het oude uitwateringsgemaal en de voormalige camping. Helaas komt er eerst kaalslag, maar het ziet er veelbelovend uit. Terughoudendheid gevraagd m.b.t. het verwijderen van diverse struwelen. Maandag 24 november was er een informatieve en hoopvolle avond waarin plannen voor deelgebied West / Noord-West van de Groene Vesting werden gepresenteerd. Hierbij aandacht gevraagd voor het beschermen van de natuurwaarden van o.a. Fort Crèvecoeur tegen al te grote recreatiedruk.

Bijenboek, tip van Tineke Cramer

​Het boek: De Nederlandse bijen, deel 11 van de ‘Natuur van Nederland’ (Theo Peeters e.a.) is al enige tijd uitverkocht. Voor wie belangstelling heeft, het staat inmiddels online: http://www.repository.naturalis.nl/document/524901. Maar als je liever een boek in de hand hebt, zou je onderstaande petitie kunnen tekenen voor een herdruk! http://boekoverdenederlandsebijen.petities.nl/

Overige activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Knotwilgen 2sZondag 7 December 2014,10:00-13:00 uur: Wilgen knotten in de Moerputten, vertrekpunt parkeerplaats Moerputten, Deutersestraat, 's-Hertogenbosch. Contact: Cor Haest, tel. 073-5215160, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijdag 26 December 2014,10:00-12:00 uur: Kerst-struintocht over de Nulandse Heide. Vertrekpunt: parkeerplaats Cello, locatie De Binckhorst, Waterleidingstraat 2, Rosmalen.

Zaterdag 27 December 2014,09:00-14:00 uur: landschapswandeling in de Loonse en Drunense duinen met de Natuurschool. Verzamelen parkeerplaats conferentiehotel Guldenberg 12, Helvoirt. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wilt, i.v.m. met samenreizen.  

Andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand: klik hier. Met veel excursies naar o.a. De Brand, de Mortelen en de Peelrandbreuk in Bakel, wilgen knotten en lezingen over Alaska, bijen en slechtvalk.

IVN Oisterwijk ontwikkelde een Klimaatpad app om de effecten van klimaatveranderingen in de Oisterwijkse Bossen zelf te ervaren. De gratis app kan gedownload worden via de website www.klimaatpad.nl. Ook als je de app niet download staat er veel leuke informatie op de website.

 Zaterdag 10 januari 2015 is er een open dag in de eendenkooi Maaspoort www.eendenkooimaaspoort.nl.

Op 2 januari 10.30 uur schoonmaakaktie rondom het St. Janslyceum, verzamelen op het grasveld tussen Lyceum en Baseldonckflat. Opgeven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 073-6149520. Op 11 en 12 januari 14.00 uur Winterexcursie in het Heempark, www.heempark-s-hertogenbosch.nl.

 

Vele handen maken licht werk

Werkgroepcoördinatoren gevraagd: er zijn dringend mensen nodig voor de werkgroepen vogels, paddenstoelen en gidsen. Informeer eens voorzichting en vrijblijvend hoeveel tijd het kost bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mensen die willen meehelpen op de Brede Bossche School Nieuw Zuid: werken in de natuurtuin op vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.00 uur met een groep kinderen.

Mensen die in het weekend op excursie willen gaan met de Jeugdnatuurgroep (7-12) of met jongeren vanaf 11 jaar.

zie ook http://www.ivn-s-hertogenbosch.nl/de-vereniging/vacatures.

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.   

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief