E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Februari 2015

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                       06 oktober 2022 

Natuurlijk wil je als lid van de afdeling IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging. Als aanvulling op ons ledenblad Den Boschrietsangher en op onze website sturen wij daarom aan alle leden maandelijks deze nieuwsbrief. Ook voor februari is er weer heel wat te melden.

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS NZ sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). Voor grotere activiteiten zoals de Algemene Ledenvergadering gebruiken we de grote zaal, entree via de hoofdingang.
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

IVN-klets

Op maandag 2 februari 2015, 20.00 uur is er weer de IVN-klets, een avond om andere IVN-ers te ontmoeten. NME-lokaal (zie boven). Thomas Freitag zal iets vertellen over de bij, bijenhouden en bijenprojecten in 's-Hertogenbosch.

Presentatie natuurboekje Jan Snijders

Heks op bezemOp dinsdag 3 februari 2015, 20.15 uur wordt er een boekje met volksverhalen over de natuur gepresenteerd in het Natuurmuseum Tilburg (vlakbij het station). Bijzonder aan dit boekje is dat onze voorzitter René Giebels aquarellen voor dit boekje heeft gemaakt. Meer info op www.ivntilburg.nl. 

Lezing 25 februari 2015, 20.00 uur: Mart Schel, 'Een dagje door de natuur'

Interessant voor natuurliefhebbers en natuurfotografen. Grote zaal van de Brede Bossche School NZ. De volgende lezing is 11 maart: Werkgroep Natuurfotografie – audiovisuele natuurseries.

Het Bewaarde Land

‘Het Bewaarde Land’ is een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Informatieavonden op 25 februari bij Kinderboerderij ’t Heike, Heiweg 22 te Nuland en op dinsdag 14 april bij het Natuurmuseum, Spoorlaan 434 te Tilburg (20.00 - 22.00 uur). Dit voorjaar starten opleidingen voor nieuwe vrijwilligers 30 maart, 13 en 20 april (Rosmalen, Nulandse Heide) of 20 en 27 mei en 3 juni (Drunense Duinen). Zie verder: www.hetbewaardeland.nl.

Algemene Ledenvergadering 2 maart 2015, 20.00-22.00 uur

Praat mee over het reilen en zeilen van onze vereniging, de plannen in 2015 (ledenwerving, cursus natuurouders, lezingen, biodiversiteitsdag, jaar van de bij), over website, E-sangher  en Den Boschrietsangher. Voor de agenda: klik hier

Locatie: Brede Bossche School Nieuw-Zuid (hoofdingang).

Cursus Vogelgeluiden

Ferd Sauter geeft dit voorjaar weer een cursus vogelgeluiden voor beginners. Wat rinkelt er toch 's morgens in de heg? Lekker naar buiten, driemaal zaterdagochtend één uur voor zonsopgang, tweemaal vrijdagavond, vanaf half maart tot in mei. Meld je vast aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., een definitief programma volgt.  

Pluk-van-de-petteflet Natuur- en milieuprijs

PLUK Header 1000x269Zet jij je actief in voor natuur en/of milieu in Brabant en kun je een bijdrage aan jouw idee of project gebruiken? Meld je dan aan voor de Pluk van de Petteflet Natuur- en Milieuprijs.

Declaraties

Declaraties mogen nu ook digitaal worden ingediend. Een digitale kopie, scan of foto van de bon of factuur volstaat bij indienen samen met het declaratieformulier. Natuurlijk mogen nog steeds via papier declaraties worden ingediend. Klik hier voor verdere informatie.

Overige activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

oude dijk haanwijk sZaterdag, 14 februari 2015, 9:00-12:00 uur, Natuurschool. Vanwege het winterse weer is de vorige natuurschool niet doorgegaan. We gaan op het landgoed Haanwijk een zoekkaart in elkaar zetten van winterse bomen. Nodig: pen en papier, fototoestel, bomenboek en evt. laptop. Verzamelen bij het Infolokaal van Brabant Landschap, Haanwijk 4, Sint-Michielsgestel.

Zondag, 15 februari 2015,10:00-13:00 uur, Karregat: Landschapbeheer, diverse werkzaamheden. Vertrekpunt slagboom Noordingang, Heeseind 21/21A, Rosmalen. Contact: Cor Haest, tel. 073-5215160, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zondag, 22 februari 2015,10:00-12:00 uur: Landgoed Maurick, Vught: wandeling voor leden en publiek met als thema: 'Reigers'.Vertrekpunt: Parkeerplaats naast Kasteel Maurick. Neem de A2-afslag Vught en volg de borden.

 Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.

Andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand: klik hier. Een greep uit alle activiteiten: lezingen over vogels kijken dicht bij huis, diersporen, vleermuizen, bevers in de Dommel, natuur in de Langstraat. En heel veel excursies en natuurwerkdagen.

Zaterdag 7 februari 2015, 9.00-12.00 uur werkdag in de Eendenkooi Maaspoort. www.eendenkooimaaspoort.nl

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer een weekend werken in de natuur in het natuurgebied Junner Koeland nabij Ommen in Overijssel, vrijdag 20 februari t/m zondag 22 februari. Voor meer informatie klik hier.

Bijen25 februari 2015: Lezing over bijen en bijenhouden (kosten €10). Zaterdag 28 februari 2015 opening van een winkel met alle imkerartikelen, Beide activiteiten op de nieuwe Stadsboerderij 'Eyghentijds'. www.imkerijstadenstreek.nl .

Zaterdag 21 en 28 februari vogelaarsdagen in Brabant (Markiezaat en Drunense duinen met veel info over vogelonderzoek in Oost-Brabant), zie www.brabantsevogels.nl/

Adverteren in Den Boschrietsangher

Den Boschrietsangher is het ledenblad van het IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. en verschijnt viermaal per jaar in een oplage van circa 250 exemplaren. Belangstelling om te adverteren: klik hier voor spelregels en tarieven. 

Vele handen maken licht werk

Gevraagd: Coördinator Werkgroep Natuurgidsen

De werkgroep gidsen zorgt ervoor dat er iedere maand weer prachtige excursies rond 's-Hertogenbosch gehouden worden. Marion Nouwens is jarenlang voor deze werkgroep de coördinator geweest, maar we zijn nu dringend op zoek naar een nieuwe coördinator. Klik hier voor de taken van de coördinator, beslis of dit iets voor jou is en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of meld je aan als helft van een duo-baan.

Klik hier voor de overige vacatures binnen de vereniging.
Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.

Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief?
Reageren of meer informatie?
Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief