E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Mei 2015

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                       28 oktober 2021 

Natuurlijk wil je als lid van de afdeling IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging. Als aanvulling op ons ledenblad Den Boschrietsangher en op onze website sturen wij daarom aan alle leden maandelijks deze nieuwsbrief. 

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS NZ sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Den Boschrietsangher digitaal

scannen0003

Ons verenigingsblad is nu ook digitaal beschikbaar. Klik op de volgende link en kies voor papier of digitaal: www.ivn-s-hertogenbosch.nl/den-boschrietsangher-digitaal


Cursus natuur(groot)ouders

In het najaar start een cursus natuur(groot)ouders. Dit is een samenwerking tussen de cursuswerkgroep en de scholenwerkgroep. Het doel is om ouders, grootouders of andere vrijwilligers enige kennis van natuur en didactiek bij te brengen, zodat zij de leraar kunnen assisteren bij NME-lessen. Klik hier voor verdere uitleg.

Indien er IVN-ers betrokken zijn bij scholen in de regio en zij ook graag gebruik zouden willen maken van deze cursus voor hun vrijwilligers, laat dit dan weten aan de scholenwerkgroep (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Dan nemen we contact met je op.

IVN-klets

Maandag 1 juni is er weer de IVN-klets in de Brede Bossche School Nieuw Zuid. Jacqueline Bentlage zal iets vertellen over de ereprijs. En er is natuurlijk ruimte om met andere IVN-ers te kletsen en plannen te maken. 

Natuurlezing geven?

IVN-regio is bezig met het maken van een poule van mensen die een natuurlezing willen geven. Mensen die daarvoor belangstelling hebben kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen sterk in het buitengebied

CCnatPhVIAA00m7Het regionale Handhavingsteam Buitengebied www.odbn.nl/ssib  houdt toezicht en treedt op in het buitengebied. Het gaat hierbij o.a. om de aanpak van stroperij, wildcrossen en afvaldumpingen. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. 

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Woensdag 27 mei 2015, 20:00 - 22:00 uur gaan IVN-gidsen op zoek naar nachtegalen en vleermuizen in de Moerputten. Verzamelen: Parkeerplaats Moerputten hoek Deutersestraat/ Honderdmorgensedijk.

Donderdag 28  mei gaat de Natuurschool op zoek gaan naar slakken. Jan Maassen zal ons helpen bij het op naam brengen. Tevens kunnen we de komende tijd slakken (huisjes) verzamelen. Verzamelen om 19.00 bij de Lachende vis, Empelse dijk 1 te Oud- Empel.

 Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

nationale20vogelweek20201520langVoor andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand: klik hier. Met excursies, veel vogelwandelingen (nationale vogelweek), dierspreuken, Maasheggenwandeling, insectencursus en nog veel meer.

Vogelwacht Uden houdt een Vogelvierdaagse (18 t/m 21 mei): www.vogelweek.nl .

Zaterdag 6 juni is er in 's-Hertogenbosch de landelijke stadslandbouwdag www.dagvandestadslandbouw.nl/ .

Vele handen maken licht werk

Gevraagd worden:

Vrijwilligers Natuurbeleving voor ouderen in instellingen. Klik hier voor meer informatie.

Medebeheerder voor onze facebook-pagina www.facebook.com/ivndenbosch. Wie is er handig met facebook en kan af en toe berichten plaatsen en het IVN onder de aandacht brengen?

Voor vacatures binnen de vereniging, klik hier .

 

MELDPUNT

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief


Deel deze inhoud via jouw social media dmv deze buttons: