E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Juni 2015

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                       27 september 2022 

Natuurlijk wil je als lid van de afdeling IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging. Als aanvulling op ons ledenblad Den Boschrietsangher en op onze website sturen wij daarom aan alle leden maandelijks deze nieuwsbrief. 

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS NZ sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Den Boschrietsangher digitaal

scannen0009Ons verenigingsblad is nu ook digitaal beschikbaar. Help ons besparen op drukkosten, klik op de volgende link en kies voor papier of digitaal: www.ivn-s-hertogenbosch.nl/den-boschrietsangher-digitaal

Oproep

Samen werken we hard aan bescherming van onze mooie Nederlandse natuur. Ruggengraat van al ons beschermingswerk is de Europese natuurregelgeving (de Vogel- en Habitatrichtlijnen), voor soort- en gebiedsbescherming. Helaas overweegt de Europese Commissie om deze regelgeving af te zwakken. Maar als we met zijn allen laten weten hoe belangrijk natuur voor ons is, kunnen we voorkomen dat de natuur haar bescherming verliest. De Europese Commissie wil jouw mening weten, dus laat je stem horen via www.naturealert.eu/nl. Doen! Het kost minder dan 5 minuten.

Ommetjes

Heb jij ideeën voor een wandelroute die wel een frisse wind kan gebruiken? Aarzel dan niet en neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (en stuur een kopie naar secretaris@ivn-s-Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Knoflookpad

Knoflookpad sZaterdag 27 juni is er een symposium over de knoflookpad: de eerste resultaten van het herintroductieprogramma, kennisdelen, demonstraties. Klik hier voor meer informatie. 

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Zondag 14 Juni 2015, 10:00 - 12:00: (Groot)ouder-(klein)kind-wandeling met als thema waterdiertjes scheppen en bekijken door een vergrootglas. Bossche Broek. Vertrekpunt: verlengde van de Zuiderparkweg, richting kruising met Cicerostraat.

Dinsdag 23 Juni 2015, 20:00 - 22:00. Zomeravondwandeling (publieksexcursie). Bossche Broek, vertrekpunt: hoek Pettelaarseweg-Hekellaan.

Donderdag 2 Juli 2015, 19:30 is de Natuurschool actief. Hou de activiteitenkalender op onze website (eerst inloggen) in de gaten waar ze naar toe gaan en wat het onderwerp is deze keer. Of laat je op de vrijblijvende e-maillijst zetten voor een uitnodiging en mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

Andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand: klik hier. Met o.a. vogelexcursies naar de Kampina en de Baest, een vleermuizencursus, nachtvlinderen in Oss, insecten monitoren bij Kasteel Heeswijk, wandeling de Rustende Jager.

Zondag 7 juni 2015, Natuurmarkt Helmond, www.imkersvereniginghelmond.nl.

Maandag 15 juni 2015 in Oirschot: presentatie van de Landschapscanon van Het Groene Woud op: historische landschapsontwikkeling van Het Groene Woud. Aanmelden tot 8 juni via iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie op www.hetgroenewoud.com onder ‘projecten’. 

Zondag 28 juni 2015 organiseren IVN en Stichting Het Groene Woud "Duurzame Dates". Iedereen met een duurzaam idee kan op date gaan met andere bezoekers, experts en bedrijven tijdens het eFFect Festival aan de Gemeint 3 te Vlijmen. Klik hier voor meer informatie.

Vele handen maken licht werk

Gevraagd worden:

Medewerkers natuurbeleving voor ouderen in instellingen: klik hier voor meer informatie..

Vacatures binnen de vereniging

www.ivn-s-hertogenbosch.nl/de-vereniging/vacatures

Meldpunt

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag vóór 25 juni (i.v.m. vakantie).

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief