E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Juli 2015

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                       06 oktober 2022 

Natuurlijk wil je als lid van de afdeling IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de vereniging. Als aanvulling op ons ledenblad Den Boschrietsangher en op onze website sturen wij daarom aan alle leden maandelijks deze nieuwsbrief. 

Veel leesplezier!
Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS NZ sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Den Boschrietsangher digitaal

Ons verenigingsblad is nu ook digitaal beschikbaar. Help ons besparen op drukkosten, klik hier en kies voor papier of digitaal. 

Landelijke tuinvlindertelling: Vlinder mee!

DagpauwoogHet eerste weekend van augustus: 1 en 2 augustus, wordt de landelijke tuinvlindertelling gehouden. Zie http://www.vlindermee.nl

Boeken over het Groene Woud

Plannen om een boek te schrijven over de natuur in het Groene Woud en een financieel steuntje in de rug nodig? Voor informatie klik hier. 

Blues in the marshes

NAMO4335 blauwgraslandBlues in the marshes is een groot natuurproject in de Gement/Moerputten/Vlijmens Ven. In de laatste nieuwsbrief (nr. 3) o.a. een interview met IVN-er Henk Vennix. “Waar eerst koeien in groene weides graasden, zie ik nu van voor- tot najaar een bloemenzee waar van alles rondvliegt. Zelfs grutto’s. Het is geen straf om hier van mei tot september telrondes te doen.” www.bluesinthemarshes.nl.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Donderdag, 2 juli, 19:30, vertrekken de mensen van de Natuurschool om 19.30 op de brug bij Halder over de Dommel. Thema: beekdalwandeling, wat zijn de verschillen in gradiënten tussen Dommel en Essche stroom? Ga eens mee en verken de natuur op een ongedwongen manier.

Woensdag 22 juli is de Natuurschool weer actief. Hou de activiteitenkalender op onze website (eerst inloggen) in de gaten waar ze naar toe gaan en wat het onderwerp is deze keer. Of laat je op de vrijblijvende e-maillijst zetten voor een uitnodiging en mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Binnendieze sDonderdag 23 juli, 20.00-22.00 uur avondwandeling: ‘Bijzonder groen’ in de Bossche binnenstad. Publieksexcursie met verrassende groene hoekjes in de stad. Vertrekpunt: Standbeeld St. Jan op de Parade.

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

Andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand: klik hier. Met o.a. ‘eten uit het wild’, heksenboomwandeling, nachtvlinderen of wandelen op de Strabrechtse hei of bij Giersbergen.

Zondag 5 juli en maandag 6 juli, 14:00-16:00: zomerexcursie Heempark, 's-Hertogenbosch-Zuid.. Op zoek naar de mooiste planten, insecten, kikkers, blaasjeskruid en het Bijenhotel. Voor meer informatie klik hier

Vele handen maken licht werk

Klik hier voor vacatures binnen de vereniging.
Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.

René Giebels heeft aangekondigd af te treden als voorzitter en dat wil zeggen dat we u vragen om eens 5 minuten deze nieuwsbrief weg te leggen en na te denken over de volgende vragen:

  •  Zou ik het IVN als voorzitter kunnen/willen vertegenwoordigen?
  • Ken ik iemand binnen het IVN, waarvan ik denk dat het een geschikte voorzitter zou zijn?
  •   Ken ik iemand in mijn kennissenkring, waarvan ik denk dat het een geschikte voorzitter zou         zijn?

Na deze 5 minuten mailt u de antwoorden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Help mee aan het bekend maken van wat onze afdeling allemaal doet en leg Den Boschrietsangher in wachtkamers van tandarts, huisarts en andere plekken waar veel mensen komen.

Groene vingers? Plezier in werken met kinderen? Ga dan helpen in de schooltuin van de Brede Bossche School Zuid, de Vlindertuin. Neem contact op met Brigit Scholman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar nieuwsbrief@ivn-s-hertogenboschDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 

Afzender: 
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief