E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Augustus 2015

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                       27 september 2022 

IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch e.o.

Nieuwsbrief over de natuur rond 's-Hertogenbosch, over activiteiten van het IVN/VNW en andere natuurorganisaties. IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming.

Deze nieuwsbrief E-sangher is de eerste die ook wordt verstuurd aan niet-leden van het IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch. Daarom worden activiteiten die alleen voor leden zijn, apart aangegeven met het IVN- logo:

Logo IVN 2013

 

 

Veel leesplezier!

Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.
 

Logo IVN 2013Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS NZ sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).

Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Logo IVN 2013Den Boschrietsangher

Ons verenigingsblad is nu ook digitaal beschikbaar. Help ons besparen op drukkosten, klik op de volgende link en kies voor papier of digitaal: www.ivn-s-hertogenbosch.nl/den-boschrietsangher-digitaal

Het Groene Woud

Wamberg sHet Groene Woud ligt tussen 's-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Plannen om een boek te schrijven over de natuur in het groene woud en een financieel steuntje in de rug nodig? In de vorige E-sangher stond een foute link, hier de correctie.

Als inwoner van Het Groene Woud heb je wellicht ideeën om dit gebied nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder te maken. Streekhuis Het Groene Woud wil je daarbij ondersteunen door middel van het organiseren van onder meer het Fondsenspreekuu r

De geschiedenis van het landschap van het Groene Woud staat uitgebreid beschreven op de website.

Bestuur (Rien van der Steen)

Er zijn contacten gelegd namens IVN m.b.t. mogelijkheden om in het Jeroen Boschjaar ook iets te doen als IVN. Misschien iets voor gidsenwerkgroep, jeugd, communicatie, fotografen. Heb je ideeën, mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Afegelopen week is er, ook namens IVN, een principe-akkoord bereikt inzake de MER voor de nieuwe waterzuivering (RWZI). Wij gaan dan akkoord met de landschappelijke inpassing en natuur­com­pen­satie. Wordt vervolgd. 

Voel je hart

"De wereld waarin wij leven wordt steeds harder, onpersoonlijker en zakelijker. En waar blijf jij dan of waar vind je dan dat plekje waar jij jezelf kan zijn? We kunnen er over praten tijdens ontspannen wandelingen in de natuur. Samen komen we zeker een stapje verder op onze zoektocht. In gesprekken met een open hart." http://Voeljehart.intropagina.nl is een website van IVN-natuurgids Rien van der Steen.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Logo IVN 2013Woensdag 26 Augustus, 19:30 uur, gaan de mensen van de Natuurschool weer op stap. Thema: kennismaking met het kanaalpark langs het Maximakanaal. Vertrekpunt: Stadsboerderij Eyghentijds , Lunerkampweg 5, Rosmalen.

Zondag 30 augustus, 10.00-12.00 uur (niet om 20.00 uur zoals in Den Boschrietsangher staat!): wandeling: ‘Natuurontwikkeling' in de Vughtse Gement. Publieksexcursie naar nieuwe natuur in de Gement. Vertrekpunt: einde Kampdijklaan, Vught, bij het Drongelens kanaal.

Logo IVN 2013Zondag 6 september is er de jaarlijkse Biodiversiteitsdag in de Eendenkooi, Maaspoort. Een gezellige activiteit voor alle leden, waar je kennis kunt maken met andere IVN-ers en waar we ook proberen om zo veel mogelijk soorten planten, dieren, schimmels in het natuurgebied te vinden. In de volgende E-sangher meer informatie. 

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

DommelAndere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand. Met o.a. wandelingen in de Baest, Dommelbeemden, diverse heidewandelingen/fietstochten, nachtvlinderexcursie en insectencursus. Klik hier voor meer informatie.

Vrijdag 28 augustus 2015: Themadag Gezond bewegen in het groen, Liempde. Klik hier voor meer informatie.

Vele handen maken licht werk

Onze voorzitter René Giebels heeft aangekondigd af te treden als voorzitter en daarom vragen we u om eens 5 minuten deze E-sangher weg te leggen en na te denken over de volgende vragen:

- Zou ik het IVN als voorzitter kunnen/willen vertegenwoordigen?

- Ken ik iemand binnen het IVN, waarvan ik denk dat het een geschikte voorzitter zou zijn?

- Ken ik iemand in mijn kennissenkring, waarvan ik denk dat het een geschikte voorzitter zou zijn?

Na deze 5 minuten mailt u uw antwoorden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Help mee aan het bekend maken van wat onze afdeling allemaal doet en leg ons verenigingsblad Den Boschrietsangher in wachtkamers van tandarts, huisarts en andere plekken waar veel mensen komen.

wiel sWerkgroep de Heinistuin onderhoudt een gedeelte van het natuurgebied De Heinis . Deze werkgroep steekt iedere maandagmorgen de handen uit de mouwen, maar ze kunnen nog wel een paar extra handen gebruiken. Help de Grote pimpernel en andere mooie planten, geniet van een voorbijvliegende ijsvogel en neem contact op met Louise Pondman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Heb je ook een bijdrage voor de E-sangher? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o

 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief