E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch September 2015

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
Beste Bezoeker,                                                       06 oktober 2022 

IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch e.o.

Nieuwsbrief over de natuur rond 's-Hertogenbosch, over activiteiten van het IVN/VNW en andere natuurorganisaties. IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming.

Deze nieuwsbrief E-sangher wordt ook verstuurd aan niet-leden van het IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch. Daarom worden activiteiten die alleen voor leden zijn, apart aangegeven met het IVN- logo:

 Logo IVN 2013

Veel leesplezier!

Het bestuur

PS
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

Logo IVN 2013Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS NZ sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch).
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Logo IVN 2013Biodiversiteitsdag 2015

Zondag 6 september houden we de jaarlijkse Biodiversiteitsdag in de Eendenkooi Maaspoort. Een gezellige activiteit voor alle leden, waar je kennis kunt maken met andere IVN-ers en waar we ook proberen om zo veel mogelijk soorten planten, dieren en schimmels in het natuurgebied te vinden. 

Logo IVN 2013IVN-Klets

Op 14 September houdt Hanneke Luxemburg een korte lezing over Sterrenwacht Halley. En er is natuurlijk volop gelegenheid om met andere IVN-ers te kletsen over vakantie- en natuurbelevenissen. Om 20.00 uur in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid.

IVN Den Bosch op Facebook

f logoGeertje Jansen zal voortaan onze Facebookpagina (www.facebook.com/ivndenbosch ) gaan voeden met nieuwtjes. Kijk eens op onze facebookpagina, like 'm en deel activiteiten met je vrienden. En reageer als je bijvoorbeeld een leuke waarneming hebt gedaan. 

 Logo IVN 2013Waddenexcursie? Je kunt nog mee!

SchiermonnikoogMeegaan naar Schier? Het kan nog! Momenteel hebben zich 17 mensen aangemeld voor de excursie naar het kleine, mooie en rustige eiland Schiermonnikoog van 24 t/m 28 oktober 2015. Er is nog plaats voor drie personen. Dus als je dacht: het zit toch al vol, dit is je kans! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 073-6429649 of 06-46971332.

Activiteiten IVN/VNW's-Hertogenbosch e.o.

Vrijdag 11 september 2015,20:30 uur: Nationale nachtvlindernacht. Presentatie over nachtvlinders door Louise de Kort; daarna bekijken we nachtvlinders die afkomen op een vlinderlaken met loklampen. Let op: bij regen gaat het niet door. Locatie: Buitenlokaal van het Brabants Landschap, Haanwijk 4a, Sint-Michielsgestel.

Zondag 20 september, 10-13 uur: landschapsbeheer, struiken kappen in het zomerbed van het ven en vrijzetten van Dophei, Karregat, Heeseind 21, Rosmalen.

Logo IVN 2013Zaterdag 26 september 2015, 9:00-12:00 uur, gaan de mensen van de Natuurschool http://www.ivn-s-hertogenbosch.nl/werkgroepen/werkgroep-cursussen/711-natuurschool-voor-ivn-leden op zoek naar gallen en andere insectensporen op bladeren bij de Stenenkamerplas te Rosmalen. Neem op de A59 de afslag Rosmalen, bij de stoplichten aan het einde van de afslag rechtsaf, bij de volgende stoplichten linksaf (Graafsebaan). Je gaat over de hoge brug (over Máximakanaal), dan meteen links af een doodlopende straat in. Op het einde van deze straat, bij het Máximakanaal parkeren / verzamelen, we gaan te voet verder.

Zondag 27 september 2015, 10:00-12:00 uur: publiekswandeling Eikenburgbos 'Herfst en paddenstoelen'. Vertrekpunt: parkeerplaats Lijsterbeslaan, nabij kruising Larikslaan, Rosmalen (Maliskamp).

Zondag 4 oktober, 10-13 uur: landschapsbeheer, verwijderen opschot op de Vlinderbaan, Brabant Water, Waterleidingstraat, Rosmalen.

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

Presentatie van de Ecologische Stadsvisie ’s-Hertogenbosch 8 september 19:00 op de HAS
IVN'ers zijn uitgenodigd voor de presentatie van de Ecologische Stadsvisie ’s-Hertogenbosch, op dinsdag 8 september a.s. bij HAS Hogeschool. Na een korte inleiding door stadsecoloog Johan Mees, presenteren HAS afgestudeerden Dave Prevos, Frank Goossens en Rianne van Hoof de resultaten van het project Ecologische Stadsvisie. Meer informatie op de website.

Andere activiteiten van IVN-afdelingen in Noord-Brabant de komende maand: klik hier . Met o.a. vogelcursus, lezingen/cursussen over spinnen, mossen, paddenstoelen, boerenzwaluwen en sterns en veel wandelingen.

Vele handen maken licht werk

Kijk op www.ivn-s-hertogenbosch.nl/de-vereniging/vacatures  voor vacatures binnen de vereniging. Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  als je je handen uit de mouwen wilt steken.

Heinistuin 2 sDe Werkgroep Heinistuin onderhoudt een gedeelte van het natuurgebied De Heinis . Deze werkgroep steekt iedere maandagmorgen de handen uit de mouwen, maar ze kunnen nog wel een paar extra handen gebruiken. Help de Grote pimpernel en andere mooie planten, geniet van een voorbijvliegende IJsvogel en neem contact op met Louise Pondman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 Ideeën om in het Jeroen Boschjaar iets te doen als IVN? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Eendenkooi Maaspoort wordt onderhouden door een vrijwilligersgroep. Voor werkdagen: http://www.eendenkooimaaspoort.nl/agenda.html .

Als je iets in je omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Heb je ook een bijdrage voor de E-sangher? Wil je reageren of meer weten? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief