E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Juli 2016

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
header brs
Beste Bezoeker,                                                       06 oktober 2022 

IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch e.o. www.ivn-s-hertogenbosch.nl

Nieuwsbrief over de natuur rond 's-Hertogenbosch, over activiteiten van het IVN/VNW en andere natuurorganisaties.

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming.

Activiteiten die alleen voor leden van IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch zijn, worden aangegeven met het IVN-logo:

IVn logo Nw kl

Veel leesplezier!

Het bestuur

PS:
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). 
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Zeven nieuwe natuurgidsen

We feliciteren zeven IVN-leden die met succes de IVN-natuurgidsenopleiding hebben afgerond.

Cursussen najaar 2016

Vogelcursus voor beginnende vogelaars: klik hier voor meer informatie.

Brabantse geologie en historische geografie voor vrijwilligers, over geologie, bodemkunde en historische geografie die u kunt toepassen in de praktijk van archeologie. Klik hier voor meer informatie.

Erfbeplantingsproject Het Groene Woud

‘PlantenNu Het Groene Woud’ is een erfbeplantingsproject voor inwoners in het buitengebied van Het Groene Woud; er is subsidie voor o.a. (fruit)bomen en hagen. 

En een project Bloemen voor bijen in het Groene Woud: voor informatie klik hier.

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

IVn logo Nw klOp zaterdag 2 juli 11.00 uur gaat de Natuurschool op zoek naar de Weerschijnvlinder en de Boomkikker. Deze excursie gaat niet door bij regen of veel bewolking, want dan zien we ze zeker niet. Bij twijfel kun je informeren bij Louise de Kort, tel. 06-42392960. Start: parkeerplaats ‘De rustende jager’ te Biezenmortel. Ook op woensdag 13 juli 19.00 uur gaat de Natuurschool op pad, maar het is nog onbekend waarheen. Blijf op de hoogte en zet je op de e-maillijst bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Buitenlokaal Brabants Landschap

Open dag Haanwijk op zondag 10 juli 2016 met 2 wandelingen (11:00 en 13:00 uur), imker, vaartocht, kindermoestuin, open bakhuisje. Buitenlokaal Brabants Landschap, Haanwijk 4a, 5271 VG Sint-Michielsgestel.

Publiekswandeling Natuur in de stad, dinsdag 26 juli 2016, 20.00-22.00 uur, vertrekpunt VVV, Markt 's-Hertogenbosch. Verrassend hoeveel natuur er nog is in de binnenstad!

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wilt, i.v.m. met samenreizen.  

Zaterdag 2 juli 2016 Dassensymposium in Nijmegen. Klik hier voor meer informatie. 

Vrijdagavond 8 juli, van 20.00 tot 23.00 uur, excursies 'Natuur in de wijk' in De Vliert/De Muntel  of  Aawijk-Zuid  of Zuid. Tijdens een echte schemerwandeling vertellen ervaren gidsen wat er zoal vliegt en groeit. Vogels, vleermuizen en planten waarnemen in je eigen woonomgeving. Deelname is gratis. Geef aan voor welke plaats je je opgeeft en met hoeveel mensen je meedoet bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. https://www.facebook.com/events/269915200030227/

Zondag 17 juli, 10.00 tot 16.00 uur: Natuurfeest op het erf van het Natuurcentrum de Maashorst, Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. 

5-12 augustus, IVN zomerweek, een actieve natuur-excursieweek in Nationaal Park het Drents-Friese Wold. https://www.ivn.nl/zomerweek

5-7 augustus 2016: tel vlinders in uw tuin. Klik hier voor meer informatie. 

KNNV in Noord-Brabant

Activiteiten in o.a. Kampina , De Brand, Loonse en Drunense duinen en de Vilt.

Vele handen maken licht werk

Klik hier voor vacatures binnen de vereniging.
Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je je handen uit de mouwen wilt steken.

vughtse heide 1 sWe zoeken iemand die met een GPS de ommetjes van onze website wil nalopen, zodat we GPS-coördinaten en een kaartje beschikbaar kunnen maken. De ommetjes worden op dit moment door Sjan Janssen nagelopen en opnieuw beschreven. Het ommetje Vughtse hei is al klaar. 

De organisatie van de Natuuroudercursus en de werving van de natuurouders, die helpen bij het natuuronderwijs op scholen, ligt bij Jaco Wijsman maar dat is best veel werk voor één persoon. We zijn dus op zoek naar iemand die hem kan ondersteunen, Werkzaamheden kunnen in overleg nog verder bepaald worden. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor vragen kunt u op dit emailadres terecht.

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je ideeën, wensen, projecten hebt voor de rivier de Aa en haar oevers. De Aa is een ecologische verbindingszone. Hoe kunnen we die inrichten? Wat zijn de kansen en knelpunten ? langsdeaa.nl 

Uit het bestuur

Het bestuur is de afgelopen maand o.a. bezig geweest met de procedure voor het aanvragen van VOG (Verklaring omtrent gedrag) voor de jeugdgidsen. We hebben met de 'benen op tafel' vergaderd over de plannen voor de komende jaren (later meer) en we gaan  ons verzetten tegen het evenement 'Waterlicht' in het Bossche Broek.

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o. 

 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief