E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch September 2016

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
header brs
Beste Bezoeker,                                                       06 oktober 2022 

IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch e.o. www.ivn-s-hertogenbosch.nl

Nieuwsbrief over de natuur rond 's-Hertogenbosch, over activiteiten van het IVN/VNW en andere natuurorganisaties.

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming.

Activiteiten die alleen voor leden van IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch zijn, worden aangegeven met het IVN-logo:

IVn logo Nw kl

 

 

Veel leesplezier!

Het bestuur

PS:
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). 
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Dag van het Kanaalpark

Zondag 18 september van 11.00- 22.00 uur, Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB Rosmalen. Verbaas je over het nieuwste natuurgebied van 's-Hertogenbosch. Natuurexcursies - eetbarenatuurtocht - fietstocht - vliegerfestijn – informatiemarkt - BBQ - kookworkshop - muziek - natuurfotowedstrijd – natuurpresentaties. Om 11:30, 13:30, 15:00 IVN-excursies door het Kanaalpark. Voor onze vereniging is er die dag ook een overdekte kraam beschikbaar. Hierbij wil ik onze leden en/of werkgroepen oproepen om zich die dag te presenteren en/of de kraam te bezetten. Aanmelden vóór 12 september bij René Giebels: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meedoen met de fotowedstrijd, klik hier. 

Natuuroudercursus

In september start alweer de derde Natuuroudercursus voor ouders die de leerkracht op school willen ondersteunen bij het natuuronderwijs buiten. Veel inschrijvingen dit keer, zodat er nu alweer een wachtlijst is. 

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

Maandag 5 september, 9.00 - 12.00 uur: Landschapbeheer Heinistuin. Tegenover de volkstuinen, Herven 70, 's-Hertogenbosch. Een natuurgebied dat midden in de stad ligt, ga er eens kijken!

Muurvegetatie s 2IVn logo Nw klOp zaterdag 10 september 2016, 9.00 uur gaat de Natuurschool de binnenstad in, o.a. langs de vestingmuren op zoek naar (korst)mossen en muurplanten. Verzamelen Stationsplein 's-Hertogenbosch, onderaan de roltrap, centrumzijde.

Open dag Haanwijk op 11 september, 10.00-16.00 uur, Buitenlokaal Brabants Landschap, Haanwijk 4a, 5271 VG Sint Michielsgestel. Klik hier voor meer informatie. 

Zondag 18 September 2016, 10.00-13.00 uur, Landschapbeheer Karregat; contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Struiken kappen in het zomerbed van het ven in het Karregat. Locatie: Heeseind 21 (inrijden bomenlaan), Rosmalen. En daarna naar de dag van het Kanaalpark.

Vlinderbaan sZondag 2 oktober 2016, 10.00-13.00 uur, Landschapbeheer Mariaburgbos, verwijderen opschot vlinderbaan. Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De in 2014/15 aangelegde 'vlinderbaan' is een 60 m brede, gekapte en geplagde strook door het bos. Weer uitgelopen struikjes en zaailingen gaan we verwijderen. Locatie Mariaburgbos, start Vliertwijksestraat Rosmalen, tegenover Vivent Mariaoord half-verharde bomenlaan inrijden.

Dinsdag 4 oktober 2016, 20.00-22.00 uur, IVN-klets. Naast het informele gedeelte vertelt een van onze leden iets over een natuuronderwerp. Locatie NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, Jac. van Looystraat 5, 5216 SB 's-Hertogenbosch.

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

Op 2-4 september: IVN-weekend Natuur & Duurzaamheid, Groesbeek.

Zaterdag 10 september, 9-12 uur: vrijwilligerswerkdag, Eendenkooi Maaspoort. 

Op 9-11 september, Landleven in Arnhem, Openluchtmuseum

Zaterdag 17 september, Haarlem: Inspriratiedag Operatie Steenbreek: tegel eruit, plant erin! .

Zaterdag 17 september, Nijmegen: Symposium over nieuwe natuur. Heimans en Thijsse Stichting.

Dinsdag 20 september, 20.00 tot 22.00 uur, Veghel: lezing Geschiedenis van het Brabants Landschap.

7-9 oktober: Jong en Groen-weekend, voor iedereen tussen de 12 en 30 jaar die lekker buiten wil zijn .

Maandag 10 oktober: 10/10 = Dag van de duurzaamheid .

Activiteiten van andere IVN-afdelingen rond Den Bosch

Voor informatie over andere activiteiten van IVN-afdelingen rond 's-Hertogenbosch de komende maand, o.a. een landschapsfietstocht in St. Oedenrode, klik hier. 

Activiteiten van de KNNV in Noord-Brabant

Voor informatie over activiteiten van de KNNV in Noord-Brabant, klik hierMet o.a. excursie de Kaaistoep, avond 'Geologie en landschap'.

 

Uit het bestuur

Evenement Waterlicht in de kop van het Bossche Broek: klik hier voor meer informatie.

We werken met kwetsbare groepen (Jeugdnatuurgroep en Natuur op Maat) en daarvoor is het nodig dat er voor IVN-ers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aangevraagd wordt. Een van de stappen in dit proces is het formuleren van omgangsregels, die u hier kunt vinden. 

Vele handen maken licht werk

Klik hier voor vacatures binnen de vereniging.


Hoera! Zo af en toe hebben mijn oproepen hier effect: Hanneke Luxemburg gaat de Jeugdnatuurgroep helpen met de ledenadministratie.

We zoeken iemand die met een GPS de ommetjes van onze website wil nalopen, zodat we GPS-coördinaten en een kaartje beschikbaar kunnen maken. De ommetjes worden op dit moment door Sjan Janssen nagelopen en opnieuw beschreven. Klik hier voor de ommetjes op onze website. .

Kanaalpark logoHulptroepen gezocht voor de dag van het Kanaalpark, zondag 18 september, zie bericht bovenaan.  Aanmelden vóór 12 september bij René Giebels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je ideeën, wensen, projecten hebt voor de rivier de Aa en haar oevers. De Aa is een ecologische verbindingszone. Hoe kunnen we die inrichten? Wat zijn de kansen en knelpunten? langsdeaa.nl


Heb je ook een bijdrage voor deze nieuwsbrief?
Reageren of meer informatie?
Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief