E-Sangher, de nieuwsbrief van IVN -s-Hertogenbosch Oktober 2016

 
Deze nieuwsbrief bevat afbeedlingen » Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.
header brs
Beste Bezoeker,                                                       27 september 2022 

IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch e.o. www.ivn-s-hertogenbosch.nl

Nieuwsbrief over de natuur rond 's-Hertogenbosch, over activiteiten van het IVN/VNW en andere natuurorganisaties.

IVN/VNW is een vereniging die mensen wil stimuleren in het ontdekken van de natuur om ons heen. Centraal staan de thema's educatie en bescherming.

Activiteiten die alleen voor leden van IVN/Vogel- en Natuurwacht 's-Hertogenbosch zijn, worden aangegeven met het IVN-logo:

IVn logo Nw kl

 

 

Veel leesplezier!

Het bestuur

PS:
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, gebruik dan de uitschrijflink onderaan.

 

Binnenactiviteiten en bijeenkomsten

BBS Nieuw Zuid NME lokaal sDe meeste IVN binnenactiviteiten en bijeenkomsten vinden plaats in het NME-lokaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid, een apart gebouwtje aan de zijkant van de BBS Nieuw Zuid, ingang 4 (Louis Couperuslaan, 5216 SC 's-Hertogenbosch). 
Klik hier voor de routebeschrijving naar de BBS.

Dag van het Kanaalpark

Lees hier een verslag over deze dag (18 september j.l.), waarop veel mensen het Kanaalpark konden bewonderen.

Voor de uitslag van de fotowedstrijd klik je hier.  

Activiteiten IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o.

IVn logo Nw klDinsdagavond 4 oktober 2016, 20.00 uur : IVN klets, NME-lokaal BBS Nieuw Zuid. Zaden en vruchten houden een belofte in. En er stond nog een belofte open vanuit de plantencursus om nog een lesje te besteden aan vruchten en zaden. Dus op de kletsavond van 4 oktober zal Louise de Kort haar les geven voor de cursisten van de plantencursus. Uiteraard zijn alle leden welkom om dat mee te maken. Er zal aandacht besteed worden aan de vormen, schoonheid, variatie en verspreiding van vruchten en zaden. Is er eigenlijk verschil tussen vruchten en zaden? We zullen het horen. Leerzaam maar zeker ook gezellig. Na de koffie (gemalen vruchten) is het weer het uitwisselen van alle dingen die ons bezig houden.

Open dag Haanwijk op  9 oktober, 10.00-16.00 uur. Buitenlokaal Brabants Landschap, Haanwijk 4a, 5271 VG Sint Michielsgestel. Voor meer informatie klik hier

lentinellus tigrinus ne 2009 04 02 smallWoensdag 12 oktober, 15.00-16.30 uur: paddenstoelenzoektocht voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Locatie: Eikenburg, Lijsterbeslaan, nabij kruising Larikslaan, Rosmalen (Maliskamp).

Zondag 16 oktober, 10.00–13.00 uur: Landschapbeheer zandverstuiving Rosmalen. Amerikaanse vogelkers verwijderen. Locatie: Rosmalense zandverstuiving, start Deken van Roestellaan, bij het Wiel van Armando.

Woensdagavond 19 oktober, 20.00-22.15 uur: Lezing over Paddenstoelen door Ben Meurs. Grote zaal BBS Nieuw Zuid. Voor meer informatie klik hier

Zondag 23 oktober, 10.00–12.00 uur. Herfstwandeling, herfstkleuren en paddenstoelen. Locatie Eikenburgbos; vertrekpunt: Parkeerplaats Lijsterbeslaan, nabij kruising Larikslaan, Rosmalen (Maliskamp).

Zaterdag 29 oktober, 19.00-20.30 uur publiekswandeling ‘struinen in de nacht’, in het kader van de landelijke 'Nacht van de nacht'. Locatie Mariaburgbos, vertrek van parkeerplaats Vivent Mariaoord, Vliertwijksestraat, Rosmalen. Opgeven is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; s.v.p. vermelden met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen u komt.

Vlinderbaan2 sZaterdag 5 november, 10.00-13.00 uur: Nationale natuurwerkdag waarbij we de Amerikaanse vogelkers op de Nulandse heide gaan bestrijden. Voor meer informatie klik hier. 

Woensdag 16 november, 20.00-22.15 uur: Lezing over Spechten door Gerard Compiet. Grote zaal BBS Nieuw Zuid. Voor meer informatie klik hier. 

Activiteiten elders

Mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je naar een activiteit elders wil, i.v.m. met samenreizen.  

7-9 oktober: Jong en Groen-weekend, voor iedereen tussen de 12 en 30 jaar die lekker buiten wil zijn. 

Zaterdag 8 oktober, 9.00-12.00 uur: werkdag eendenkooi Maaspoort.

Maandag 10 oktober: 10/10 = dag van de duurzaamheid. 

Activiteiten van IVN-afdelingen rond ’s-Hertogenbosch: klik hier. Met o.a. paddenstoelen in de Brand.

Activiteiten van KNNV in Noord-Brabant: klik hier. Met o.a. Keent en paddenstoelen in Sparrenrijk (Boxtel).

Vele handen maken licht werk

Voor vacatures in de vereniging klik hier. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zoeken iemand die met een GPS de ommetjes van onze website wil nalopen, zodat we GPS-coördinaten en een kaartje beschikbaar kunnen maken. De ommetjes worden op dit moment door Sjan Janssen nagelopen en opnieuw beschreven. 

Uit het bestuur

Rien van der Steen heeft met succes protest aangetekend tegen een kunstexpositie in het Bossche Broek.

Het bestuur denkt mee met het waterschap en de gemeente over plannen voor het Aa-dal: langsdeaa.nl.

En verder... 

Als u iets u in uw omgeving ziet, dat vraagtekens oproept over natuur, biodiversiteit en milieu, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Die lantaarnpaal nog steeds niet gerepareerd? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter. Deze app helpt je om gemakkelijk problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij je gemeente. Gemeenten willen namelijk graag een schone, veilige en goede leefomgeving realiseren, voor jou. Daarvoor is jouw opmerkzaamheid en feedback zeer waardevol. Voor meer informatie http://www.buitenbeter.nl/.

Heb je ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Reageren of meer informatie? Een werkgroep- of andere activiteit onder de aandacht van IVN/VNW-leden brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ferd Sauter, bestuur IVN/VNW 's-Hertogenbosch e.o., met bijdragen van Bianca Holtrop

 
Afzender:
IVN / VNW 's-Hertogenbosch e.o.
​www.ivn-s-hertogenbosch.nl
Klik op deze link om uit te schrijven » Afmelden IVN Nieuwsbrief