Agenda

Download als een iCal bestand
Wachter worden bij het Bewaarde Land
Woensdag, 31. Augustus 2022

Wie wil dat nou niet vraag ik me af?
Drie dagen in drie opeenvolgende weken de bossen in met een groepje kinderen en beleven wat de natuur te bieden heeft, leuke spellen doen, bomen leren klimmen, eetbare kruiden zoeken, samen pret maken en rollen door het zand! Je krijgt een leuke opleiding tot wachter van bijvoorbeeld de lucht, leert genieten van de natuur en je verwonderen over alles wat leeft en groeit!
En dit mag je delen met kinderen, die op deze manier respect en aandacht voor deze bossen krijgen. Uitspraak van een jongen uit groep zes die ik in het bewaarde land mocht begeleiden :
Eerst ging ik met mijn ouders naar het bos en vond ik er niks aan maar nu vind ik het keileuk in het bos omdat ik weet wat ik daar kan doen en vinden en zien, horen en ruiken !
Dat is waar we het voor doen natuurlijk!
Na mijn eerste keer in het bewaarde land was ik verkocht , ik vind het het leukste dat er is en ik hoop het tot mijn honderdste jaar te kunnen doen ! Naast wachter worden kun je ook Heer Fleur of Vrouw Fleur worden, de kruidenvrouw of kruidenheer. Zij zorgen voor de kruidensoep voor de kinderen en de lunch voor de wachters en doen nog heel veel meer, zoals het Bewaarde Land lied voorzingen !

Als jou dit leuk lijkt, geef je dan op voor de eerstvolgende opleiding tot Bewaarde Land wachter. Opleiding voor nieuwe HBL vrijwilligers is 31-8. Locatie wordt nog bekend gemaakt. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken... 

Neem een kijkje op de site van Het Bewaarde Land van IVN. Je bent natuurlijk van harte welkom om een keer te komen kijken op  de Nulandse heide waar ook een prachtige Bewaarde Land lokatie is. Voor meer informatie: Elize Kronenberg, Locatiecoordinator HBL-Rosmalen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Sylvie Schreuder, Luchtwachter Bosuil