bewaarde land 20220319 SmallHet is een uur of 9 's ochtends. Je zit verstopt tussen de bomen in het bos. In de verte hoor je geroezemoes. Een groep kinderen speurt door het bos. Ze zijn op zoek naar hún Wachter van Het Bewaarde Land. Iemand die ze meeneemt op avontuur. Ze mogen in het bos eigenlijk niet te veel geluid maken, maar kunnen hun enthousiasme niet bedwingen. Vandaag mogen ze een héle dag buiten op pad. Ze hebben geen flauw idee wat ze gaan doen. Leuk, avontuurlijk, maar ook een beetje spannend.

Daar zijn ze dan. Een groepje van 7 kinderen komt voorzichtig bij je zitten. Even kennismaken. Dat doen we met ‘natuurnamen’: wolf, beer, konijn... In Het Bewaarde Land ben je ‘van de natuur’. Je neemt je groepje mee naar een open plek. Even rondrennen: alle spanning en energie eruit. Ze doen het ‘land-verken-spel’. Ze zoeken naar sporen, ruiken aan planten en kijken waar de zon vandaan komt. Langzaam raken ze bekend en vertrouwd met de natuur om hun heen.

Opleiding vrijwilligerswerk met kinderen in de natuur
Heb jij ervaring met het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger bij Het Bewaarde Land. Tijdens dit natuurbelevingsprogramma maak je kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur.
 
Interesse? Noteer 1 september alvast in je agenda. Dan verzorgt IVN Natuureducatie een opleiding voor nieuwe vrijwilligers. Kijk voor meer info en aanmelden op www.hetbewaardeland.nl
 
 

Biodiversiteit is een onderwerp dat elke IVN’er aan het hart gaat. We weten allemaal dat het niet goed gaat met de biodiversiteit, zowel in Nederland als internationaal.

Dat is zorgelijk, maar geen reden om bij de pakken neer te zitten. Integendeel, we willen in beweging komen!

Binnen IVN-afdelingen wordt al heel veel gedaan op het gebied van biodiversiteit in veel verschillende werkgroepen. Maar biodiversiteit gaat over samenhang tussen mens en natuur. Geen schotten dus, maar juist verbinding. Daarin kan jij als IVN Biodiversiteit Ambassadeur van betekenis zijn. Daarom verzorgt IVN Brabant in de periode november 2023 t/m februari 2024 een nieuwe cursus voor IVN Biodiversiteitsambassadeurs.
 
 

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.