mossenexcursie Empel 1 b300

Wil je meer weten over natuur en landschap rond 's-Hertogenbosch? Doe dan mee aan de najaarscursus Natuur en Landschap van IVN 's-Hertogenbosch. Op woensdag krijg je een breed aanbod van natuuronderwerpen en les over de opbouw van het landschap, zaterdag verkennen we de natuur in bekende en minder bekende natuurgebieden rond 's-Hertogenbosch. Het najaarsprogramma bevat de onderwerpen paddenstoelen, landschap, vruchten en zaden, vogels, bomen, natuurfotografie, flora en fauna in de winter, mossen, ecologie en seizoenen. 

woensdag 12 september / 26 september / 10 oktober / 24 oktober / 7 november / 21 november (lesavond)

zaterdag 15 september / 6 oktober / 20 oktober / 3 november / 17 november / 1 december (buitenexcursie).

De prijs van deze onbetaalbare cursus is 30 euro voor IVN leden en 50 euro voor niet-leden. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

nestkastjes

In het voorjaar van 2018 zal IVN/VNW ’s-Hertogenbosch weer een vogelcursus verzorgen.

De cursus is helaas al volgeboekt; als u zich aanmeldt komt u op een wachtlijst.

In de les en tijdens de excursies besteden we aandacht aan karakteristieke kenmerken van vogels, zoals grootte, verenkleed, vorm en kleur van de snavel en de kleur van de poten. De cursus is bedoeld voor beginnende vogelaars die iets meer wil weten over vogels. De cursus bestaat uit vier theorieavonden en vier excursies.


Pimpelmees besjes

Cursus voorjaar 2015

Altijd al weten welke vogel je in de heg hoort zingen? Of in het bos hoort fluiten? Doe dan mee met de cursus "vogelgeluiden in tuin en bos". Deze cursus is voor beginners, mensen die nog (bijna) niets van vogelgeluiden weten. Geen theorie-avonden, maar naar buiten! Ik zal je gids zijn en zal proberen je een aantal vogelgeluiden te leren kennen. Vijf cursusdagen, op vrijdag­avond en op zaterdagochtend, wanneer je kunt genieten van het vogelconcert in de vroege ochtend. Er zijn geen kosten voor deze cursus.

 

kleine rode weekschildkever sIn september 2014 start weer een brede natuurcursus voor beginners, met aandacht voor seizoen en landschap, planten, dieren en paddenstoelen. De cursus duurt tot eind mei 2015.

De lessen zijn op woensdagavond van 20-22 uur in de Brede Bossche School Nieuw Zuid in 's-Hertogenbosch. Excursies zijn op zaterdagochtend van 08.00 tot ongeveer 12.00 uur naar natuur­gebieden rond 's-Hertogenbosch.

Leden van IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. betalen €60, niet-leden betalen €85 (lid worden is goedkoper).

  

Cursus Tuinbeleving    

deze cursus is afgesloten

TuincursusIVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. en Groei&Bloei afdeling ’s-Hertogenbosch organiseren in het voorjaar 2014 samen een cursus Tuinbeleving.

Het gaat niet over strakke gazons of welke mest bij welke plant moet, maar wel over hoe we onze tuinen diervriendelijker kunnen maken: aantrekkelijk voor vogels, bijen, vlinders en egels. En natuurlijk alles over de planten die daarbij horen. We laten ook zien dat er veel informatie is over natuurlijk tuinieren met een boekentafel in de pauze en verwijzingen naar interessante websites.

De cursus bestaat uit vijf cursusavonden (woensdagavond 20.00-22.00 uur) en daarna een excursie op de zaterdagochtend (9.00-12.00 uur).

 

Data

Woensdag 26 februari              Zaterdag 8 maart

Woensdag 19 maart                Zaterdag 22 maart

Woensdag 16 april                  Zaterdag 19 april

Woensdag 7 mei                    Zaterdag 10 mei

Woensdag 11 juni                   Zaterdag 14 juni.

 

Adres

Brede Bossche School Nieuw-Zuid,

Jac. van Looystraat 5, 5216 SB 's-Hertogenbosch

 

Kosten € 50,-

Inlichtingen Hilde Schouten, tel. 073-6134975 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

alt

In september 2011 start weer een nieuwe natuurcursus met als rode draad ’Seizoen en landschap’.
Vaste onderwerpen zijn seizoen en landschap, flora, een practicum, een pauze met kijk-en-doe-activiteit en fauna.

De lessen zijn in de Groenschool in 's‑Hertogenbosch aan de Hervensebaan van 20 tot 22 uur op 21 sep, 5 okt, 19 okt, 2 nov en 16 nov.

De aansluitende excursies op zaterdagochtenden van 08.00 tot ongeveer 12.30 uur op 24 sep, 8 okt, 29 okt, 5 nov en 19 nov naar resp. Gement, Engelenstede, Pettelaar, Haanwijk (of Zwijnsbergen), Neerijnen.

Leden van IVN/VNW ’s-Hertogenbosch e.o. betalen 42 euro en niet-leden betalen 50 euro. Hiervoor krijg je een leuke en leerzame natuurervaring, maar zónder goed-weer-garantie.

Aanmelden of andere vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.