Informatie over natuurgebied De Gement.

Ga eens de natuur in aan de hand van deze filmpjes. IVN-ers vertellen over de natuur bij hen in de buurt. Klik op de afbeelding om naar het filmpje te gaan. Heb je zelf een filmpje gemaakt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder een filmpje over de natuur in de Gement met Rob de Vrind als gids - Waar komen die kuilen vandaan? - Heeft er iemand een filmpje van het ontstaan van deze kuilen? - Rietorchis.

Wie helpt er een handje mee?
Op 19 maart is er de Nationale zwerfafvaldag.

Wij : Paula-Ton-Henk-Marja en Louise zijn in febr. 2011 begonnen met de gidsencursus 'sHOT. Tijdens deze cursus heb je met enkele cursisten een "adoptiegebiedje".
Voor ons is dit het gebied in en rondom fort Isabella / Drongelens kanaal / Natuurcompensatiegebied : Honderd Morgen / De Maij. In dit gebied gaan wij gedurende 1,5 jaar allerlei ontdekkingen doen en mogelijk worden er meerdere acties uitgezet.
Bij onze kennismakingsronde werd er nogal veel zwerfafval geconstateerd.

zwerfvuil in de GementVandaar onze actie: maak het adoptiegebied afvalvrij!
Hiervoor hebben we aansluiting gezocht bij de nationale zwerfafvaldag die ook door de Gemeente Vught georganiseerd wordt. Actietijd 19 maart 09.00-12.00 vanaf brug Kampdijklaan.
Heb je zin om mee te doen, meld je dan aan voor woensdag 16 maart via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hopelijk is dit vanaf volgende week verleden tijd!

 

In november 2008 werd het natuurcompensatiegebied Honderd Morgen in de Vughtse Gement opengesteld. Het was toen een kale, troosteloze vlakte; je moest wel veel fantasie hebben om er een toekomstig natuurgebied in te zien…

 

Eind juni ben ik er nog eens heengegaan om te kijken hoe het er nu bijstaat. Wat een verrassing! De kale zandvlakte bleek te zijn omgetoverd in een complete bloemenzee. Bij de ingang werd ik al verwelkomd door een veldje Grote klaproos. Langs en in de sloten, op de dijk en in het grasland hebben zich kleine leefgebieden gevormd met karakteristieke soorten.

altDen Bosch - Wandel- en natuurliefhebbers kunnen binnenkort een nieuw stukje natuur gaan ontdekken. Sinds donderdag 13 november 2008 is Natuurmonumenten de nieuwe beheerder van het zogeheten Natuurcompensatieplan Honderd Morgen.
Om de Randweg Den Bosch / Vught te kunnen aanleggen zijn er in het verleden afspraken gemaakt om de natuur die daardoor verloren gaat, te compenseren.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.