In de natuur zijn allerlei planten te vinden, die je kunt gebruiken in de keuken.
Jam, siroop, soep, salades, wijn, kruidenboter, en nog veel meer, is met verschillende planten te bereiden. Sommige zijn gewoon lekker, anderen gezond. In de oudheid werd de medicinale werking van planten veel meer gebruikt dan nu, nu we de farmaceutische industrie hebben. Belangstelling voor de oude kennis komt momenteel wel steeds meer terug.
veldzuringsoep kruidenomelet
Het madeliefje, een bloemetje dat iedereen kent.
Wat niet iedereen weet is dat dit bloemetjes goed eetbaar is, zowel het blad, de knop als de bloem. Het bevat veel vit C, calcium en magnesium, dus is ook nog gezond. En wat is er leuker dan zo’n vrolijk bloemetje terug te vinden op je bord?
Het is te vinden in natuurlijke grasveldjes, hij kan nl niet goed tegen bestrijdingsmiddelen.
Biologische levensmiddelen en het milieu.
Biologische levensmiddelen worden geteeld zonder gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Dieren krijgen geen preventieve antibiotica. Levensmiddelen kunnen biologisch zijn, maar daarom nog niet automatisch ook milieubewuste levensmiddelen.
Milieubewust leven betekent dat we het milieu willen beschermen tegen allerlei negatieve invloeden, we geen milieuschade zoals vervuiling , uitputting of aantasting willen veroorzaken. Als levensmiddelen biologisch geteeld worden, maar vervolgens de halve wereld overgaan om ze daar te verkopen /nuttigen is dit niet milieubewust.
Wil je zelf aan het kokkerellen met ingrediënten uit de natuur?
Download dan deze infokaart met diverse recepten: de natuur in de keuken