Sfeerimpressie: Het is een zondagmorgen eind november, een groep actieve mensen is bezig wilgen te knotten, onder een koude maar zonovergoten mooie natuurlijke omgeving.

knotten 2013

De werkgroep Landschapsbeheer werkt actief aan het behoud van de natuur in samenspraak met o.a. Staatsbosbeheer, instellingen en particulieren (bijv. boeren). De werkzaamheden zijn onder meer wilgen knotten in de Moerputten ('s-Hertogenbosch-West), houtwallen onderhouden bij een boer ('s-Hertogenbosch en omstreken) of de oeverzwaluwwand bij het Engelermeer (Den Bosch West) broedklaar maken. De meeste werkzaamheden vinden plaats in de weekenden (op zaterdag- of zondagmorgen) van oktober t/m maart.Tijdsindicatie: start 9.30 uur, einde 13.30 uur.
Er wordt met diverse gereedschappen gewerkt, met name met verschillende zagen en bijlen, die door de vereniging ter beschikking worden gesteld. Rekening houdend met de rust in de natuurlijke omgeving worden zo weinig mogelijk machines gebruikt.

Iedereen met een actieve instelling, jong (graag onder begeleiding) en oud kan/mag deelnemen aan onze ochtenden. Er is geen specifieke voorkennis nodig.
Coördinator Cor Haest zorgt voor het gereedschap en de kennis over het project. Naast het actief bezig zijn, hechten we als groep veel waarde aan veiligheid, respect voor elkaar en gezelligheid. Tijdens de ochtenden houden we koffiepauzes (eigen koffie meenemen) en eten we erwtensoep (wordt voor gezorgd).

Voor informatie over onze werkgroep kunt u terecht bij coördinator 
Cor Haest 
Telefoon: 073-5215160
e-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's educatie en bescherming.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.