De Groote Wetering/Stapstenen

stuw groote wetering bij torenstraatje sLigging: De Groote Wetering loopt van het natuurgebied Maashorst richting 's-Hertogenbosch, waar hij via de Zandvang (ten noorden van bedrijventerrein De Brand) in de Aa uitmondt. Het laatste deel is een oorspronkelijk riviertje, dat de scheiding vormt tussen de gemeenten 's-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel. Het oostelijk deel is gegraven. 
Omvang:
de Groote Wetering is 12 km lang. 
Beheer: Waterschap Aa en Maas i.s.m. de gemeente 's-Hertogenbosch. De twee 'stapstenen' worden door het IVN/VNW 's-Hertogenbosch beheerd en zijn alleen toegankelijk onder begeleiding van het IVN.

Ecologische Verbindingszone (EVZ)

Langs de Groote Wetering is een Ecologische Verbindingszone aangelegd die het natuurgebied Maashorst verbindt met het stroomdal van de Aa. De EVZ is een strook langs de dijk en twee kleine gebieden ('Stapstenen') met poelen, ruigtes, beplanting en een aangelegde heuvel die wellicht in de toekomst als dassenburcht kan dienen.
De EVZ is afgestemd op bepaalde diersoorten zoals de kamsalamander (poelen) kleine zoogdieren en vogels. Schraalgrasland voor bloemen, vlinders en andere insecten.

kleine wetering bij  josdeletterlaan  1  sKleine Wetering
De Kleine Wetering loopt van de Veedijk langs het sportcomplex, gaat onder de Maliskampsestraat door en mondt uit in de Groote Wetering bij het Torenstraatje.Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.