Gezocht ! (Mensen voor) Otters en Bevers

Op 23 maart, van 20:00-22:00 organiseert de Otter- en Beverwerkgroep CaLutra i.s.m. IVN ’s-Hertogenbosch en Natuurlijk Vught een duo-lezing over deze twee prachtige oer-Nederlandse dieren.

Hugh Jansman, geanimeerd spreker en een van dé otterspecialisten van Nederland en Peter Twisk, ervaren zoogdierdeskundige in de regio rond Den Bosch vertellen het verhaal van de prille herovering door deze soorten van nat Nederland tot en met Noord-Brabant.

Met deze avond hopen we onder meer mensen actief te betrekken bij het zoeken en melden van diersporen, om zo doende een beter beeld te krijgen van de nieuwste ontwikkelingen. Met deze gegevens kunnen op tijd zinvolle maatregelen zoals veilige oversteekplaatsen van wegen worden uitgevoerd.  

Hoewel veel mensen de otter en bever erg op elkaar vinden lijken zijn het toch totaal verschillende dieren. Zo leeft de bever van plantaardig en de otter juist van dierlijk voedsel.  Hun leefgebied overlapt wel grotendeels. Beide dieren zijn meestal in of nabij open water te vinden. Vandaar ook dat het zoeken naar hun sporen prima kan worden gecombineerd.

Maar de avond is ook bedoeld om te verwonderen. Verwondering over de dieren en hun bijzondere gedrag maar ook over hun veerkracht. Want wie had 25 jaar geleden gedacht dat de bever en otter nu al weer voorzichtig aan terug zouden kunnen keren in onze Brabantse natuur? Hier is nog wel wat extra hulp voor nodig. Een ieder die hier aan wil bijdragen of gewoon geïnteresseerd is kan zich voor deze avond in de Brede Bossche School, Jac. van Looystraat 5, Den Bosch.

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De toegang is gratis voor leden van IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.