Introductie werkgroep zoogdieren

‘....  warmbloedig, de jongen worden na de geboorte gezoogd, de huid is bedekt met haar...’?!  Ja, inderdaad: wij mensen behoren ook tot de zoogdieren, vanuit biologie gezien dan. Maar als werkgroep richten we ons uiteraard op de ‘minder gecultiveerde’ zoogdieren zoals de Das, de Bever en de vleermuizen.

Bever_zwemmend_klOns streven is om vooral een platform te zijn voor diegenen die zich graag in de hier in het wild voorkomende zoogdieren willen verdiepen. Er is weliswaar een coördinator, maar de activiteiten worden als het even kan door zoveel mogelijk leden georganiseerd. Dat betekent ook dat ieder lid ideeën voor activiteiten naar voren kan brengen. Veel activiteiten worden ad hoc georganiseerd, waarbij de onderlinge communicatie per email verloopt.

De werkgroep is begin 2012 van start gegaan. Dit jaar was door de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot het Jaar van de Bever ( zie www.jaarvandebever.nl ).  Sinds enkele jaren komt deze grote knager ook voor in het Maasdal ten noorden van ’s-Hertogenbosch. Twee goede redenen dus om in dit jaar veel aandacht aan de bever te schenken. DitFoto_1._Knaagwerk_bever is dan ook gebeurd, met verschillende speurtochten naar beversporen, een gezamenlijke telling van bevers in de Hedelse Bovenwaard en het nauwgezet volgen van ontwikkelingen rond de aanleg van de nieuwe Zuid Willemsvaart.

Verder is er aandacht besteed aan vleermuizen, de Das, bronst van Edelherten op de Veluwe en muizen met behulp van inloopvalletjes.

Aan het eind van 2012 bestaat de werkgroep uit 13 leden. In de komende jaren zullen de activiteiten op dezelfde voet worden voortgezet.

 

Peter Twisk, coördinator Werkgroep Zoogdieren

tel. 073-6445664

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is/doet het IVN?

IVN 's-Hertogenbosch
IVN 's-Hertogenbosch is een vereniging met als doel natuur- en milieu-educatie.

Actieve vrijwilligers
IVN 's-Hertogenbosch bestaat uit actieve vrijwilligers. Onze vereniging kent zowel volwassen leden als jeugdleden.

Wat staan we voor?
Wij willen iedereen stimuleren de natuur te ontdekken rond de thema's beleving en educatie.

 

button lid worden button lid worden
button lid worden button lid worden button natuurbeleving voor bijzondere groepen

Facebook logo 150   facebookbutton

 

   

Contact met IVN 's-Hertogenbosch e.o.